Sprężarka klimatyzacji zepsute sprzęgiełko? łożysko?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Podpiłujesz malutkim pilnikiem sprzęgiełko i nabijesz. Sprawdzone u mnie.
Btw, gdzie ten seger jest? Bo za cholerę nie mogę sobie o nim przypomnieć, nawet w manualu o nim nic nie ma.
Btw, gdzie ten seger jest? Bo za cholerę nie mogę sobie o nim przypomnieć, nawet w manualu o nim nic nie ma.
Seger Jest schowany za takim duzy pierscieniem ledwo co go widac
Sam nie wiem czy jest sens pilowania czy kupic dobra uzywke..
Sam nie wiem czy jest sens pilowania czy kupic dobra uzywke..
Ten brakujący "ząbek" to chyba nawet zabezpieczenie, żeby po nabiciu lepiej się sprzęgiełko trzymało. Ale to moja teoria.
A z tym segerem to nie wiem czy dobrze patrzysz... może myli się Tobie z uszczelniaczem łożyska/jego mocowaniem lub głębiej jakiś seger jest? Wydaje mi się, że koło pasowe było montowane przez wciśnięcie po prostu koła pasowego z łożyskiem na tuleję na sprężarce.
Sam przejeździłem bez sprzęgiełka parę tysięcy km, więc luźno możesz i Ty. Jak będziesz miły zapodaj fotkę tego segera jak będziesz miał możliwość zrobienia.
A z tym segerem to nie wiem czy dobrze patrzysz... może myli się Tobie z uszczelniaczem łożyska/jego mocowaniem lub głębiej jakiś seger jest? Wydaje mi się, że koło pasowe było montowane przez wciśnięcie po prostu koła pasowego z łożyskiem na tuleję na sprężarce.
Sam przejeździłem bez sprzęgiełka parę tysięcy km, więc luźno możesz i Ty. Jak będziesz miły zapodaj fotkę tego segera jak będziesz miał możliwość zrobienia.
Re: Sprężarka klimatyzacji zepsute sprzęgiełko? łożysko?
Masz zdjecie troche nie widoczne ale lepiej nie dalo sie ustawic aparatu. Seger schowany ale widać
Co do tarczy to raczej 100% nie bedzie. Moj numer sprezarki 1J0 820 803 A , Te tarcze co sa na allegro nie pasuja do tej sprezarki.. Poszukam gdzies na szrocie
Co do tarczy to raczej 100% nie bedzie. Moj numer sprezarki 1J0 820 803 A , Te tarcze co sa na allegro nie pasuja do tej sprezarki.. Poszukam gdzies na szrocie
Wyjmij podkładkę, żeby Ci nie zginęła w trasie koniecznie. Bo będziesz dobierał. Thx, za foto, może mamy co innego.
Nie musze podkladki wyciagac zakrecilem nakretke kluczem pneumatycznym
Witam. Stałem sie posiadaczem Golfa 3 GT w kombi z silnikiem 1.6 ok 100KM. Lekko szumi mi łożysko na kompresorze klimatyzacji. Zna ktoś wymiary lub numer łożyska? I drugie pytanie, idzie wymienić łożysko bez demontażu kompresora? Bo miejsca wydaje sie dośc sporo, a łożysko kiedyś wymieniałem w Alhambrze, ale tam to przerąbane i musiałem cały kompresor wyjąć, a tu wygląda, że dałbym rade. Nie chciałbym demontować kompresora, bo szkoda mi czynnika, a pewnie przy okazji skraplacz czy osusacz byłby do wymiany