Takie tam małe before i after
Jak widać już późnym wieczorem i na ostatnich procentach baterii w telefonie. Jak na razie zachowawczo, żeberka okleiłem folią na słupki z dużą strukturą, i w sumie podoba się mi mega... jeżeli zacznie się odklejać trafi na niego lakier...
Jak ogarnę lakier kosmetykami wrzucę jakieś lepsiejsze zdjęcia
Listwy zostają czarne, tylko jak narazie jeszcze klują w oczy bo smalcu nie widziały. Też mnie się widzi ze chrom zostaję, jedynie obrecz (tam gdzie żebra są mocowane) można by na czarno.
Czekajcie spokojnie na lepsze zdjęcia
Zabrałem się wczoraj za porządne mycie i glinkowanie samochodu, w sumie jak się okazało najwięcej roboty glinka miała na przednim zderzaku, reszta czyściutko... międzyczasie czekając aż auto przeschnie i przygotowując się do nakładania SRP sieknął deszcz i plany legły w gruzach, za to nałożyłem na drugie auto na czarne elementy Autoglym bumper & trim gel, jak na początku efekt znakomity wykończenie nie wygląda ma tłuste, ale mokre, niedługo po nałożeniu kropił deszcz, kropelkowanie bdb, zobaczymy jak z trwałością....
Udało się też ustrzelić front, zaraz po glinkowaniu samochodu
Mhm... Po glince... No nie wiem sam... Ja używałem VP żółtej, i albo miałem czysty lakier, albo za mało się przyłożyłem. Trochę smoły puściło z drzwi (wcześniej usuwałem przy użyciu masła i benzyny) jedynie lotna rdza została.... Sporo też na przodzie odprysków (pozostałość po poprzednim właścicielu z kraju autostrad )
Nie mogę się doczekać położenia AIO i wosku... Tak samo jak i dedykowanych sprężyn pro kit na tył...
Na tyle zagościły znów seryjne sprężyny, aż wstyd jechać autem przez ulice,
Na poprawę humoru za to zebrałem siły i umyłem autko i położyłem wreszcie SRP na lakier, oraz smalec na plastiki również od Autoglym, standardowo na szyby RainX. Wyszło całkiem fajnie, w szczególności czarne listwy fajnie wyglądają gdy nie są tak wyblakłe . Na oponki jednak trzeba kupić coś w płynie, ale to przy okazji zakupu wosku #16 i Prixa
poniżej fotki. na dniach mam też nadzieję że przyjdą sprężyny od golfa HB i wreszcie dół zejdzie z niebios nieco niżej . Może też w niedługim czasie wpadną dla silniczka wtryski od ASV
oto efekt który mam nadzieję że juz niedlugo uda mi się osiągnąć
[youtube][/youtube]
Trafiłem wreszcie na lepszą pogodę, i trzasnąłem zdjęcia aratem, ale chyba daru do fotografii z góry mi nie podarowano, alee... Przy okazji możecie sobie porównać, na przodzie eibach pro kit, tył seria...(w oczekiwaniu na springi z MKIV)
i przy okazji fotka jak wygląda pierwsza warstwa SRP na deszczu po 3 dniach po aplikacji. RainX na szybach robi dodatkowo też meeega robotę
no i wszystko ładnie pięknie, bardzo schludna borka dojdą te springi na tył to będzie idealny setup bezstresowy ja bym jeszcze zrobił słupki na czarno w końcu
Folię z słupków zużyłem na grill. Trzeba będzie dokupić. Tylko dalej nie jestem pewien która wybrać, połysk, mat albo gruba struktura...
Nie wiem tylko jak jeszcze uchwycić dobre zdjęcie, bo te jakoś w ogóle nie oddają uroku wozu hehehe. Na springi już się doczekać nie mogę :-/
Dystanse na tył głównie chodzą mi po głowie, wtryski od ASV, i ta folia na słupki. O ile folią to grosze to reszta mimo wszystko kosztuje... A wakacje coraz bliżej!!! :-/ ciężko będzie z 3 wypłat pogodzić wszystko 0:)
Mariusz, czarne listwy w grubym szmalcu teraz leżą mi bardzo. W kolorze to chyba musiał bym kupić drugi komplet żeby w chwili wrócić do czerni jak mnie najdzie hehe. Jak narazie nie planuje żadnych zmian z listwami
Ps. Nie macie czasem problemów z logowaniem przez tapatalk??