vr6 w mk2 ????
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- klintonMK2
- Gadatliwa bestia
vr6 w mk2 ????
niebieski czujnik temperatury albo grzebany krokowiec, sprawdź czy masz plombę na śrubce ampulowej z boku w krokowcu
-
- Użytkownik
- Auto: mk2
- Silnik: vr6
- Kontakt:
vr6 w mk2 ????
Jest plomba , na poprzednim nie było zresztą sam nią kręciłem, ale niewiem ile silnik pracował czy zdążył złapać temperaturę, bo to szwagier mi wymieniał,a czujnik temperatury sprawdzaliśmy z elektrykiem i jest ok, zagrzalismy silnik do 50 stopni i sprawdzał jakoś ten czujnik czy ma takie parametry jakie powinien mieć.ponoc go zagrzał i obroty zaczęły falować,widocznie to nie wina silniczka
-
- Użytkownik
- Kontakt:
vr6 w mk2 ????
czy przepływomierz moze mieć tez cos do obrotów ???kopci strasznie nie raz na siwo raz na czarno nie wiem czemu , nie wiem jak wrócę pojadę zmierzyć mu kompresje jaką ma ,
- MateuszCBR
- Użytkownik
vr6 w mk2 ????
Już nie mam sił z biegami w VRce.... są masakryczne. Nie potrafię ich wyregulować. Zmieniam co chwile wybieraki na nowe, próbuje regulować i zawsze i tak nie mam jakiegoś biegu... Myślicie że to może wina kasety zmiany biegów? Może linki są pozacierane czy coś takiego
-
- Użytkownik
- Kontakt:
vr6 w mk2 ????
u mnie sa linki z golfa IV razem z kaseta, też nie miałem biegów 1,2,5 i wsteczny , ale niemiałem kompletnego wybieraka , dokupiłem to co brakowało i hula.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
vr6 w mk2 ????
mam pytanie vr6 nie da się jakoś wyregulować obrotów i mieszanki ????czy to wszystko komp ustawia,musze jeszcze raz podpiac go pod VAG ale gdzies indziej tym razem pojade.
- MateuszCBR
- Użytkownik
vr6 w mk2 ????
Dobra moje pytanie o biegi nie aktualne, odkładam na kompletną skrzynie z VR5 i będzie po problemie. A co do kontrolki oleju dalej się świeci, zamiana kabelków nic nie dała. Kupie nowe czujniki najwyżej
Re: vr6 w mk2 ????
Wyrzuć to wszystko, kup wybierak i kasetę z MK4/Audi A3/Tolka II z 5b skrzyni i zobaczysz różnicę w zmianie biegów.MateuszCBR pisze:Już nie mam sił z biegami w VRce.... są masakryczne. Nie potrafię ich wyregulować. Zmieniam co chwile wybieraki na nowe, próbuje regulować i zawsze i tak nie mam jakiegoś biegu... Myślicie że to może wina kasety zmiany biegów? Może linki są pozacierane czy coś takiego
vr6 w mk2 ????
100% racji. Wczesniej mialem kasete z b3 teraz z mk4 i jest ogromna roznica w precyzji znian biegow.Gwiazdor pisze:Wyrzuć to wszystko, kup wybierak i kasetę z MK4/Audi A3/Tolka II z 5b skrzyni i zobaczysz różnicę w zmianie biegów.
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- klintonMK2
- Gadatliwa bestia
vr6 w mk2 ????
może, jak miałem u siebie urwany kabel od niego, to miał wyższe obroty, za dużą dawkę, ale też dławił się w czasie jazdy i strzelał w dolot
-
- Użytkownik
- Kontakt:
vr6 w mk2 ????
Ten gościu co od niego kupiłem golfa 3vr6,pisał mi właśnie ze pamięta ze kabel był urwany od czujnika przepustnicy,musi mi szwagier zobaczyć
-
- Użytkownik
- Kontakt:
vr6 w mk2 ????
szwagier mi sprawdził wtyczek od czujnika przepustnicy i ponoć 1 kabel ledwo się trzyma , może to on jest winien tego całego zamieszania
- MateuszCBR
- Użytkownik
vr6 w mk2 ????
Mam pytanko, silnik chula itp. co prawda skrzynia i biegi masakra ale te skrzynie niby tak mają. Ale zostawię ten temat, chodzi mi konkretnie o odcinke , mianowicie brak jej. Czy to jest spowodowane tym iż silnik to automat ale z skrzynią manualną ? A może coś jest ,, rozdupcone '' Jak myślicie ?