Powierzchnia całkowita nadwozia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czy ktoś orientuje się jaka jest powierzchnia nadwozia w Golfie III? Może ktoś już malował/oklejał auto i coś na ten temat wie?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
A że tak zapytam-po co Ci to wiedzieć,co chcesz robić? Może jak odpowiesz,to będzie łatwiej nam odpowiedzieć
Chcę przemalować lub okleić swojego Golfa, usunąć rdzę lub słabe elementy i poddać go zabezpieczeniu przed rdzą. Zastanawiam się nad powierzchnią i kosztem. W jednej firmie powiedzieli o kwocie 135 zł/m2. Inna od razu o 3000 zł. Właśnie dlatego jest mi potrzebna powierzchnia
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
a co mam doradzić jak nawet nie napisałeś jakie nadwozie...
Przy malowaniu zwykle cena jest za element...ewentualnie za całe auto, przy oklejaniu na m^2 nie wyobrażam sobie oklejać m^2 dachu i m^2 lusterek w tej samej cenie
Przy malowaniu zwykle cena jest za element...ewentualnie za całe auto, przy oklejaniu na m^2 nie wyobrażam sobie oklejać m^2 dachu i m^2 lusterek w tej samej cenie
Rzeczywiście. Mój błąd. Nadwozie Hatchback, 3 drzwi. Z tym dachem, to go pewnie zostawię. Jest biały, więc będzie pasował prawie do wszystkiego A jak mniej więcej jest z kosztami robocizny?
Odpowiadam sobie:
- Boki to powierzchnia około 8 m^2 (oba bez szyb)
- Maska około 2 m^2 (1.8 m^2)
- Dach około 3.7 - 3.8 m^2 (dach jednolity bez szyberdachu)
Reszty nie mam wymiarów pod ręką, ale zderzaki i bagażnik dadzą ze 3 m^2?
Kupie sobie browara za te wyliczenia
A i nie odpowiadam za błędy i inne takie. Liczyłem na podstawie danych wymiarów auta z Internetu, nie na wymiarach własnego modelu. Wszystkie liczby są przybliżone
- Boki to powierzchnia około 8 m^2 (oba bez szyb)
- Maska około 2 m^2 (1.8 m^2)
- Dach około 3.7 - 3.8 m^2 (dach jednolity bez szyberdachu)
Reszty nie mam wymiarów pod ręką, ale zderzaki i bagażnik dadzą ze 3 m^2?
Kupie sobie browara za te wyliczenia
A i nie odpowiadam za błędy i inne takie. Liczyłem na podstawie danych wymiarów auta z Internetu, nie na wymiarach własnego modelu. Wszystkie liczby są przybliżone