Nie podpięty wężyk A4 1.8t
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Witam Jak tylko kupiłem swoją A4 1.8t AEB zauważyłem nie podpięty wężyk przy puszcze filtra powietrza, u znajomego w A6 jest podpięty przed turbiną lecz u mnie nie ma na niego miejsca więc zaślepiłem go ale nie daje mi spokoju, próbuje dojść lekkiego zmulenia w niższych partiach obrotów i chce doprowadzić wszystko do porządku. Koledzy gdzie szukać miejsca podpięcia tego wężyka:
sprawdź dokąd ten wąż dochodzi z tego co widzę jest to wąż ciśnieniowy z zaworkiem zwrotnym. Prawdopodobnie dochodzi do serwa
-
- Mały gagatek
Serwo jest po drugiej stronie i gdyby nie było podpięte nie miałbym hamulcy, jak pisałem wyżej w A6 z tym silnikiem jest wpięte przed turbiną więc i tu musi być podobnie tyle że u mnie nie ma żadnego wolnego krućca a przynajmniej ja nie znalazłem chyba że jakiś magik coś przerobił dlatego nie moge znaleźć.
A w drugą stronę gdzie leci?
Mam B5FL 1.8t. Jutro zajrzę gdzie tam taki zaworek leci, bo nie jestem pewny...
Mam B5FL 1.8t. Jutro zajrzę gdzie tam taki zaworek leci, bo nie jestem pewny...
---
facebook.com/*#cenzura#*
facebook.com/*#cenzura#*
-
- Mały gagatek
Na zdjęciu w góre leci przy ścianie grodziowej do kolektora ssącego, a w lewo wchodzi w błotnik dalej nie wiem. To co jest zaślepione teraz była tam metalowa rurka wyprofilowana tak że szło to gdzieś w okolice turba.
-
- Mały gagatek
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Nie wiem, jak w Audi, ale w golfie 1.8T na dolocie turbo masz króciec do podciśnienia od instalacji pochłaniacza oparów. Dość trudno go znaleźć, bo jest mały,siedzi głęoko i zasłonięty innymi wężykami, kabelkami itp.
To wężyk od pochłanaicza par paliwa powinien iśc w strone dolotu do tip-a czyli gumowej rury wychodzące z filtra powietrza i wchodzącej do turbiny.
-
- Mały gagatek
Już wiem gdzie to ma być podpięte a nie mogłem znaleźć dlatego że u mnie nie ma krućca do podpięcia tego wężyka, poprzedni właściciel owinął to miejsce taśmą pewnie kruciec sie urwał. Będe musiał wymienić całą tą rure.