skoro ma sprawdzone z AEL,że trzymają ciśnienia i nie leją to ja bym takie założył,zawsze to lepiej niż ASV:)AEL - 210
ASV - 205
AEL starszy silnik wiec trudniej trafic cos z małym przebiegiem
ASV zdaje sie do 2006 roku był robiony
AEL zakonczyli klepac w 1997 roku
9 lat róznicy na TDI to lekko licząć 250 tys km wiecej przebiegu
Wszystko o wtryskach/pompowtryskach (VP/PD)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Re: Odp: Wszystko o wtryskach/pompowtryskach (VP/PD)
Za 350 AELmoim zdaniem nie warto. Po 99zł szt. są nowki rozpylacze firad na allegro. Plus regulacja. Bezpieczniej tak niż kupować całe używki.
Wysłane z Sony Xperia za pomocą Papatalka #2
Wysłane z Sony Xperia za pomocą Papatalka #2
Bora TDI+0.216 17" Long Beach, Pro Kit,
Sprzedam:
Prawe, małe, elektryczne, podgrzewane lusterko europa kolor LA7W, 2 klamki LA7W, wkład lustra niebieski
Sprzedam:
Prawe, małe, elektryczne, podgrzewane lusterko europa kolor LA7W, 2 klamki LA7W, wkład lustra niebieski
Mam pytanko otoz ojciec w swoim ALH robiac glowice przy okazji zawiozl wtryski do sprawdzenia. Z tego co wyczytalem na forum cisniena to 220/300. Nie wiem czy na wszystkich wtryskach tak jest ale z tego co ojciec uslyszal to pracownik co sprawdzal powiedzial do szefa ze 190/290 to troche za malo a szef ze jest ok. Oddajac wtryski powiedzial ze sprawne. Czy jest jakas tolerancja? I za co odpowiadaja cisnienia?
190/290 jak ładnie rozpylają, chrypią to jest OK
wazne jest to drugie cisnienie, gdzie wtryskiwana jest dawka zasadnicza
pierwsze cisnienie to dawka pilotująca inicjująca zapłon
wazne jest to drugie cisnienie, gdzie wtryskiwana jest dawka zasadnicza
pierwsze cisnienie to dawka pilotująca inicjująca zapłon
piter007i pisze:Daniel wtryski od AEL będą lux, też szukam takich albo od ASV, w przypadku AEL trzeba regulować ciśnienia jak w naszym ALH na 220/300 bar
nic nie trzeba regulować, auto zacznie odrazu inaczej pracować, jedyny minus tych wtrysków to trochę głośniejsza praca silnika, na wtryskiwaczach AEL
vagpumpe pisze:Ja bym zostawił 190/300 tylko kąt ustawić i jeździć można
wszystko i na temat
dobre są jeszcze z volva z silnikiem D5252T, to to samo co AEL ale same wtryskiwacze jeśli są ori są trochę inne, jednak pasująi do AEL i do 1.9TDI
cowboy, to orzez to mniejsze 1 cisnienie bedzie gorzej odpalal?
odpalać będzie lepiej, będzie za to troszkę twardziej pracował, jak i na zimnym może odrobinę poddymiać
Dla mnie cena jest w miarę ok jak są sprawdzone i dobre,bo firad to 400 za końcówki i regulacja u nas 320 za komplet,więc używki 216-tki Bocha by już kupił wtedy lepiej.Za 350 AELmoim zdaniem nie warto. Po 99zł szt. są nowki rozpylacze firad na allegro. Plus regulacja. Bezpieczniej tak niż kupować całe używki.
-
- Użytkownik
Panowie bede w ALH wymienial wtryski. Jak/w czym przechowywac te wymontowane?
ALH -> 205 -> soft
-
- Forum Master
witam, dokładnie, jak pisze kolega wyżej.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek
-
- Użytkownik
A jaki jest rozmiar podkladek pod wtryski? Bo bylem wczoraj w sklepie i koles chce rozmiar. A skad ja mam niby wiedziec, to on pracuje w sklepie. Powiedzialem mu co o tym mysle, szukal szukal ale i tak nie znalazl
ALH -> 205 -> soft
Podkładka pod wtrysk Boscha F 00V C17 505 (śr zewn 13mm, wewn 7mm, grubość 2.5 mm).
Golf 2 1.6D - sama frajda, Golf 1.8GL AAM - niezawodny
Passat B5 1.9 AHH 0.216 GT1749V/VA ECU 012AH
Corrado G60+ 205Ps 267Nm
A4 B6 1.9 TDi Avant Quattro x2
A8 D3 4.2 TDi BVN Quattro
Passat B5 1.9 AHH 0.216 GT1749V/VA ECU 012AH
Corrado G60+ 205Ps 267Nm
A4 B6 1.9 TDi Avant Quattro x2
A8 D3 4.2 TDi BVN Quattro
-
- Nowicjusz
Re: Wszystko o wtryskach/pompowtryskach (VP/PD)
koncowki boscha za ile sa ?ale tylko ori a nie te z chin co wygladaja jak boschvagpumpe pisze:Dla mnie cena jest w miarę ok jak są sprawdzone i dobre,bo firad to 400 za końcówki i regulacja u nas 320 za komplet,więc używki 216-tki Bocha by już kupił wtedy lepiej.Za 350 AELmoim zdaniem nie warto. Po 99zł szt. są nowki rozpylacze firad na allegro. Plus regulacja. Bezpieczniej tak niż kupować całe używki.
firad 240 400zl to jakie to te p261 ?