podbija przy skręcie w lewo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam od czasu jak wsadziłem gwinta stabilizator z tt i podkładki podnoszące silnik, przy skręcie w lewo podbija mi samochód tzn tak jakby skakał.Przy skręcie w prawo nic się nie dzieje wszystko jest wporządku.
Dodam ze po założeniu stabilizatora nie dało sie go przykręcić na oryginalne łączniki i rozwiązałem to tulejkami dlugosci 2cm miedzy stabi a łącznik.
Wygląda to tak jakby półoś dobijała o stabi ale nie jestem pewien bo w czasie jazdy tego nie da się sprawdzić, a na postoju jest dosć miejsca miedzy stabi a półosią.
Może zastosować dłuższe łączniki?
Proszę o pomoc.Pozdrawiam
Dodam ze po założeniu stabilizatora nie dało sie go przykręcić na oryginalne łączniki i rozwiązałem to tulejkami dlugosci 2cm miedzy stabi a łącznik.
Wygląda to tak jakby półoś dobijała o stabi ale nie jestem pewien bo w czasie jazdy tego nie da się sprawdzić, a na postoju jest dosć miejsca miedzy stabi a półosią.
Może zastosować dłuższe łączniki?
Proszę o pomoc.Pozdrawiam
Bóg dał nam nogi, abyśmy doszli tam, gdzie nie dojedziemy na GLEBIE!
-
- VWGolf.pl Killer
- kazik199216
- Mały gagatek
Witam mam podobny problem tylko ze przy skręcie w prawo trzęsie autem jak głupie a kierownicy to nie idzie utrzymać walczę już z tym od paru miesięcy i nie mogę już dać rady. Samochód im jest skręcony niżej tym jest gorzej przeguby zmieniałem stabi jest od s na ori łącznikach nowy gwint mts sprawdzany już chyba z 20 razy nigdzie luzu nie ma ma ktoś jakiś pomysł??
- kazik199216
- Mały gagatek
-
- VWGolf.pl Killer
za krótkie lub za długie poluzuj łapę silnika i skrzyni biegów szarpnij silnikiem parę razy i skręć z powrotem może pomóc
- kazik199216
- Mały gagatek
pupa nic nie pomogło jak teraz skręciłem gwint do końca to nawet przy jeździe prosto trzęsie a dam lekko w lewo i nic a w prawo to ręce chce wyrwać nie mam już siły
-
- VWGolf.pl Killer
jeśli masz kanał lub dasz rade się położyć pod auto to sprawdź luz poprzeczny na półośce ruch skrzynia koło powinien być leki luz
- kazik199216
- Mały gagatek
-
- VWGolf.pl Killer
i tu myślę że tkwi problem niema luzu i na skręcie przegub przenosi drgania na kastę
- kazik199216
- Mały gagatek