Problem z odpalaniem .

Instalacje gazowe w naszych Volkswagenach. Problemy z eksploatacją, wybór, modyfikacje.

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Kacper94
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z odpalaniem .

Post autor: Kacper94 » sob maja 24, 2014 11:10

Witam . Jestem tu nowy także proszę o wyrozumialosc :) . Posiadam Golfa IV 1.6 SR z instalacja LPG . Instalacja sekencyjna zakladana rok temu . Otóż mam taki problem . Nie wiem z czym to jest związane , ale Co jakiś czas , mój golf nie chce odpalać .. Tzn , z tego co zauwazylem , przy włączeniu zapłonu nie zapala się kontrolka EPC oraz CHECK . Rozruznik kreci lecz silnilk nie odpala . Dopiero za czasem trzecią a czasem nawet dziesiątą próbą odpali ... Co to może być ? Czy ktoś się z takim czyms spotkał ? Nie dziej się to często , lecz gdy już ma to miejsce potrafi zirytować :)

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Problem z odpalaniem .

Post autor: grg474 » sob maja 24, 2014 20:44

hmm kostka stacyjki? albo sama stacyjka (wiosełko)?

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Kacper94
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z odpalaniem .

Post autor: Kacper94 » ndz maja 25, 2014 10:37

Znalazłem rozwiązanie tego problemu . Temat do zamknięcia . :)

Awatar użytkownika
Dam
Użytkownik
Użytkownik

Problem z odpalaniem .

Post autor: Dam » pn maja 26, 2014 16:10

Nie do zamknięcia tylko napisz co było przyczyną dla innych szukających pomocy w przyszłości

Kacper94
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z odpalaniem .

Post autor: Kacper94 » pn maja 26, 2014 18:22

W moim silniku 1.6 SR APF jest przekaźnik nr . 30 Jest to przekaźnik od zasilania komputera . Jest to spowodowane zimnymi lutami i brakiem styku , wiec raz te kontrolki się palą a raz nie . Wymiana tego przekaźnika rozwiązuje problem . Wlasnie mam zamiar kupic wspomniany przekaźnik i go wymienić . Bo takie kręcenie bez odpalenia jest grzecznie mówiąc irytujące . :) Pozdrawiam .

ODPOWIEDZ

Wróć do „LPG-dotyczy tylko inst.lpg”