Mikrostyk drzwi pasażera
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mikrostyk drzwi pasażera
Witam. Potrzebuję informacji na temat mikrostyku w drzwiach pasażera. Mianowicie wiem ze jest w zamku i wychodzą z niego przewody do kostki w drzwiach. Interesuje mnie które to są przewody. Chciałbym podpiąć sobie pod to oświetlenie działające na otwarcie drzwi jak w przednich drzwiach (tzw. kopertówki) i nie chcę podpinać się bezpośrednio pod zamek lecz do kostki do której dochodzą te przewody. Bardzo prosiłbym o pomoc w tej sprawie.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Mikrostyk drzwi pasażera
pin 7 brązowej wtyczki w drzwiach przednich...pin 7 wtyczki czarnej w drzwiach tylnych...a jeżeli masz elektrykę szyb to nie znajdziesz takiego kabla w słupku...wtedy albo przy module komfortu albo drzwiach.
Mikrostyk drzwi pasażera
No właśnie posiadam elektryczne szyby z przodu i z tyłu. A w module komfortu i w drzwiach w którym miejscu znajdę te przewody ?
- Qto
- _
- Kontakt:
Mikrostyk drzwi pasażera
przy module masa pojawia się na jednym kabelku po otwarciu którychkolwiek drzwi... a w drzwiach znajdziesz masę z każdych drzwi osobno ... kabek znajdziesz przy silniczku szyby...a który to sprawdź sobie miernikiem - na przyszłość podawaj więcej info to będziesz miał konkretne odpowiedzi
Re: Mikrostyk drzwi pasażera
Oki wielkie dzięki za pomoc. Jak będę miał jeszcze jakieś problemy to się odezwę
Mikrostyk drzwi pasażera
Dzisiaj zabrałem się za podświetlenie tylnych drzwi w golfie IV. Chciałem podpiąć się pod krańcówkę aby zapalało mi się oświetlenie tylko przy otworzonych drzwiach i gasło przy drzwiach zamkniętych. Wyszukałem na forum zeby wpiąc się w czerwono zółty i brązowo biały przewód. Jednak przy otworzonych drzwiach jest na nich 12V natomiast przy zamkniętych jest na nich 7 V. Więc chyba to nie te przewody idą od krancówki. Więc piszę z prośbą o pomoc i podpowiedzenie mi pod które piny mam się podpiąć w tylnych drzwiach?
- Qto
- _
- Kontakt:
Mikrostyk drzwi pasażera
a może zamek nie działa jak powinien
PS Nie pisz o tym samym w kilku tematach
PS Nie pisz o tym samym w kilku tematach
- Qto
- _
- Kontakt:
Mikrostyk drzwi pasażera
podłącz lampkę i zobacz jak będzie...pewnie zamek robi psikusa...ale też pewnie nie będzie (póki co) miało to wpływu na działanie lampki
Mikrostyk drzwi pasażera
Podłączałem diodę na 12 V pod czerwono żółty i brązowo biały i cały czas świeci tylko ze po zamknięciu drzwi troszkę przygasa
- Qto
- _
- Kontakt:
Mikrostyk drzwi pasażera
powinieneś podłączyć to co tam faktycznie będzie...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122053" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122053" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Mikrostyk drzwi pasażera
Mikrostyk drzwi wydaje się sprawny ponieważ jak otworzę drzwi to pokazuje mi na liczniku ze są otworzone oraz zapala się oświetlenie wnętrza. Mam ten problem w prawych tylnych drzwiach. Jutro rozbiorę lewe tylne i sprawdzę czy tak samo jest jak w prawych.
Mikrostyk drzwi pasażera
sprawdziłem przed chwilką i w obydwu drzwiach z tyłu jest ten sam problem. Po zamknięciu drzwi po jakimś czasie pojawia się napięcie na czerwono zółtym i brązowo białym.
- Qto
- _
- Kontakt:
Mikrostyk drzwi pasażera
ale na wszelki wypadek nie podłączyłeś lampki która ma tam być...
Nie pisz posta pod postem
Nie pisz posta pod postem