[mk3] Podmiana zegara na obrotomierz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] Podmiana zegara na obrotomierz
Witam wszystkich
mam pytanko, golf III 1,8 1992 mam zegar obok predkosciomierza moge wstawic obrotomierz? i jak to zrobic wystarczy wstawic licznik z obrotomierzem ?
Pozdrawiam
mam pytanko, golf III 1,8 1992 mam zegar obok predkosciomierza moge wstawic obrotomierz? i jak to zrobic wystarczy wstawic licznik z obrotomierzem ?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz wrz 10, 2006 22:32 przez Deo, łącznie zmieniany 1 raz.
szczerze mówiąc to myslalem nad podswietleniem tym INDIGLO
http://allegro.pl/item124334869_moman_i ... jetta.html
ale pierwsze co to obrotomierz
http://allegro.pl/item124334869_moman_i ... jetta.html
ale pierwsze co to obrotomierz
no własnie chciałbym usłyszec od kogos kto tak zrobił ze ta kontrolka działa...Licznik od Seata Ibizy tez pasuje, ma inny kolor czcionki oraz lampkę od rezerwy
[ Dodano: Nie Wrz 10, 2006 22:31 ]
tylko pamietaj ze do indiglo trzeba jeszcze dokupic inwerter za 50pln. moman tez ma go w ofercie.
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
- krzych8419
- Mały gagatek
- Kontakt:
obrotomierz
witam ja równierz mam podobny problem poniewarz chciałbym w swoim mk3 1.8AAM 1992r.załorzyc obrotomierz , na poczatku tematu jest napisane ze bez problemu mozna to zrobi podmieniajac zegar na obrotomierz od innego (nowszego) golfika
czyli jest tam jakies wyjscie z mozliwoscia podłaczenia obrotomierza ???
czy to jednak nie taka prosta sprawa i przeróka jest bardziej skaplikowana ?
G.Ł.O.Ś.N.Y
mam golfa z takim samym motorem aam zamienilem licznik z zegarkiem na licznik z obrotkiem podpinasz wtyczke i wszystko dzialakrzych8419 pisze:witam ja równierz mam podobny problem poniewarz chciałbym w swoim mk3 1.8AAM 1992r.załorzyc obrotomierz , na poczatku tematu jest napisane ze bez problemu mozna to zrobi podmieniajac zegar na obrotomierz od innego (nowszego) golfika
markus
- krzych8419
- Mały gagatek
- Kontakt:
witam ,juz chyba wiem na jakiej zasadzie to wszystko funkcjonuje,poprostu sygnał który teraz idzie na obrotomierz cyfrowy po zmianie "zegarów" pujdzie na obrotomierz analogowy ,prosze o zprostowanie jesli sie myle
Mam jeszcze tylko pytanie do kolegi który wyzej udzielił mi odp.
z jakiego silnika załozyłes licznik ? (chodzi mi o pojemnosc) czy jesli załoze od np.1.6 to bedzie ładnie chodził? bo oszukiwac mysle ze raczj bedzi jesli zaczne mieszac z pojemnosciami
Z góry dzieki za odp.
Mam jeszcze tylko pytanie do kolegi który wyzej udzielił mi odp.
z jakiego silnika załozyłes licznik ? (chodzi mi o pojemnosc) czy jesli załoze od np.1.6 to bedzie ładnie chodził? bo oszukiwac mysle ze raczj bedzi jesli zaczne mieszac z pojemnosciami
Z góry dzieki za odp.
G.Ł.O.Ś.N.Y
golf 3 1.4
witam a ja mam golfa 3 1.4 motor z 1993 roku i tez mam zegar zamias obrotomierza moge bez problemu zamienic moje zegary na tez z obrotomierzem?? aha i napiszcie dokładnie z jakiego modelu moge go przełozyc czy musi byc ten sam motor czy inny??~aha ej i gdzie moge zobaczyc jaki ja mam ten typ silnika?? bo w dowodzie nima a ja jestem prawdziwym nowicjuszem!!:) Pozdrawiam
- krzych8419
- Mały gagatek
- Kontakt: