Gaz do Golfa IV 1.6 8V w automacie- zakładać?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Pytanie jak w temacie- mam golfa 1.6 8'zaworowego z 2003 r. Auto ma automatyczną skrzynię biegów.
Ptanie szybkie i konkretne- zakładać do niego gaz?
Rocznie robię ok 10 tyś km.
Proszę o poradę bo niejednemu znajomemu tutaj właśnie pomogliście
Ptanie szybkie i konkretne- zakładać do niego gaz?
Rocznie robię ok 10 tyś km.
Proszę o poradę bo niejednemu znajomemu tutaj właśnie pomogliście
==============
GG - 2741527
Skype - djchopin
GG - 2741527
Skype - djchopin
Jeśli masz zamiar tym autkiem pojeździć jeszcze kilka lat, to moim zdaniem warto, bo silnik bardzo dobrze się sprawuje z gazem. Sam zakładałem instalację, gdy jakoś dużo nie jeździłem, a teraz mimo, że nie robię dużo km, bo właśnie około 10k km rocznie (na uczelnie mam blisko, do pracy też), to dużą różnicę czuć przy każdym tankowaniu, a różnicy w jeździe nie ma żadnej - grunt to dobry montaż na dobrym sprzęcie. Autkiem mam zamiar pojeździć jeszcze kilka lat, więc nie było co się zastanawiać.
instalacja wroci Ci sie po 13-15tys km ale uwiez jak zalozysz to zaczniesz wiecej jezdzic
ile Ci to sr pali 9-10l? to gazu bedzie 11-12l
ile Ci to sr pali 9-10l? to gazu bedzie 11-12l
Jeżeli planuje się jeździć autem to zawsze warto założyć gaz.
Najważniejsze czy wybrałeś już odpowiedni warsztat?
Najważniejsze czy wybrałeś już odpowiedni warsztat?
Wiec decyzja podjęta- zanosiłem się z zamiarem montażu ale faktycznie kogo nie pytam poleca tymbardziej do tego silnika. Dziękuje wiec wszystkim za rady. Poradźcie jeszcze z jakim kosztem mam się liczyć jeśli chodzi o założenie gazu. I jeszcze jedno - jestem z Bytomia (śląskie)- wiecie gdzie dobrze jest uderzyć z Golfikiem tak by wszystko było zamontowałe ładnie i 'z należytą miłością'?
==============
GG - 2741527
Skype - djchopin
GG - 2741527
Skype - djchopin
gaziarza znajdziesz tutaj http://lpg-forum.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
a cena 2-3tys zalezy co i u kogo
a cena 2-3tys zalezy co i u kogo
Fajna stronka. Dzięki. Już ją przeglądam. A moglibyście mi doradzić jaka instalacja do mojej Golfiny byłaby najlepsza? Bo nie ukrywam, że jestem w temacie kompletnie zielony.
==============
GG - 2741527
Skype - djchopin
GG - 2741527
Skype - djchopin
To tego silnika spiszę się bardzo dobrze :
Sterownik Stag Qbox,
Reduktor ACR01,
Wtryski Barracuda.
Jeśli chcesz poradź się jeszcze gazownika.
Sterownik Stag Qbox,
Reduktor ACR01,
Wtryski Barracuda.
Jeśli chcesz poradź się jeszcze gazownika.
Dzięki jacenty88 za sugestie. Mam więc jeszcze jedno pytanie- moj Mk4 jest z automatyczną skrzynią biegów. Muszę sie tutaj liczyć z jakimiś trudnościami przy wyborze instalacji lub też późniejszymi kłopotami przy eksploatacji?
==============
GG - 2741527
Skype - djchopin
GG - 2741527
Skype - djchopin
Raczej nie. Jeśli chodzi o reduktor, to również polecam AR R01 - u mnie sprawuje się znakomicie, możesz się także zastanowić nad wtryskami AC W01
Thx Azgorath. Skoro mam w autku 'automat', który w miescie pali ok 9-10 l to na jakie zużycie gazu musiałbym liczyć?
==============
GG - 2741527
Skype - djchopin
GG - 2741527
Skype - djchopin
CHŁOPIE... Mój 1.6 automat '99 - spalanie średnio 12l. jeśli jeźdżę TYLKO w koło komina to nawet 13l. na trasie 10,5 /11 litrów. Moja instalacja - STAG 4+ , WTRYSKI TYLKO HANA, reduktor nie pamiętam jaki mam... Instalacja sprawuje się ZNAKOMICIE...
Bardzo polecam ten zestaw...
Bardzo polecam ten zestaw...