Gamma IV vs reszta świata
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Siema!
Mój stary, 20letni soniak który dawał czadu niskimi tonami (to nie żarty ) wyzionął ducha. Raz działa, raz nie (podświetlenie się włącza, słychać cyknięcie ale nic nie gra) więc postanowiłem kupić gamme IV używaną lub nową betę za 100 PLN. I tu mam kilka pytań:
1) czy lepiej kupić używaną gammę IV czy nową betę?
2) czy gamma IV zagra lepiej niż beta?
3) czy gamma IV zagra lepiej niż najtańsze (lub w podobnej cenie) radio z dzisiejszych czasów?
4) czy opłaca się w to ładować?
I najważniejsze:
5) czy ma ktoś tanią gammę IV do opchnięcia?
Głośniki chyba oryginalne, żadnych przeróbek i innych wodotrysków.
Mój stary, 20letni soniak który dawał czadu niskimi tonami (to nie żarty ) wyzionął ducha. Raz działa, raz nie (podświetlenie się włącza, słychać cyknięcie ale nic nie gra) więc postanowiłem kupić gamme IV używaną lub nową betę za 100 PLN. I tu mam kilka pytań:
1) czy lepiej kupić używaną gammę IV czy nową betę?
2) czy gamma IV zagra lepiej niż beta?
3) czy gamma IV zagra lepiej niż najtańsze (lub w podobnej cenie) radio z dzisiejszych czasów?
4) czy opłaca się w to ładować?
I najważniejsze:
5) czy ma ktoś tanią gammę IV do opchnięcia?
Głośniki chyba oryginalne, żadnych przeróbek i innych wodotrysków.
Gamma daje ci większe możliwości, po pierwsze ma wzmacniacz czterokanałowy, beta ma tylko dwa kanały. W gammie masz jeszcze dodatkowo wyjście na FIS i wzmacniacz. Zmieniarką sterują obydwa. Co do dźwięku to wielkiej różnicy niema. Jak by nie patrzeć to kaseta zawsze będzie gorzej grała niż CD używane za 100pln bo w tych pieniądzach można trafić już coś markowego. Ale Gamma ma jedną podstawową zaletę dobrze pasuje do konsoli.
Dzięki wielkie. Gdzieś czytałem że można wymienić końcówkę mocy na mocniejszą. To prawda? Opłaca się coś takiego robić?
- Raadek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Kup jakiś niedrogi, markowy CD-tuner. Nawet jak będzie używany to i tak zagra zdecydowanie lepiej.
Natural Sound
Potrzebuje coś, co będzie ładnie wkomponowane w deske i będzie świecić na zielono. Ciężko jest znaleźć coś takiego za takie pieniądze ;/
- Raadek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
7906R lub 7618R+zmieniarka ale to nie w tych pieniądzach.
Poszukaj Blaupunkt'a z serii 104, wyższe modele miały płynnie zmieniane podświetlenia. Nawet gdzieś takie mam jak dobrze kojarzę.
Poszukaj Blaupunkt'a z serii 104, wyższe modele miały płynnie zmieniane podświetlenia. Nawet gdzieś takie mam jak dobrze kojarzę.
Natural Sound
- kreweciarz
- Mały gagatek
Kolego zdecydowanie do MK3 polecam gamma 4. Do tego kupujesz zmieniarkę mp3. Całość zamykasz w kwocie 400pln i masz sprzęt który ładnie gra i OEMowo komponuje się z deską rozdzielczą.