Witam wszystkich,
Posiadam Golf`a 5 1.9 TDI.
Ostatnio usunąłem filtr DPF i po tej operacji pojawił mi się dziwny świst podczas dodawania gazu.
Druga sprawa to z rury wydechowej dochodzi delikatny świst, którego wcześniej nie było.
Ostatnia kwestia dotyczy samego filtra DPF.
Warsztat miał mi tylko usunąć zawartość filtra a obudowę pozostawić. Jednakże nie wiem gdzie teoretycznie ten filtr ma się znajdować, stąd nie wiem czy faktycznie w warsztacie zrobili co mieli zrobić...
Czy jakiś dobry użytkownik jest w stanie zrobić zdjęcie podwozia z filtrem bądź przynajmniej opisać co i jak?
Z góry dziękuję za pomoc i wskazówki.
DPF - lokalizacja i pytanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Ostatnio zmieniony pt cze 27, 2014 20:56 przez Michal_mon, łącznie zmieniany 1 raz.
Świst będzie słyszalny bo teraz nie masz oporów w wydechu i słychać turbine, za to masz więcej kucyków. Co do DPF jest widoczny za silnikiem przed pasażerem(tak bym to opisał).
-
- Nowicjusz
Dziękuję za odpowiedź.
Jednakże świst moim zdaniem jest zbyt głośny...
Czy usunięcie filtra mogło uszkodzić jakoś turbo?
Jednakże świst moim zdaniem jest zbyt głośny...
Czy usunięcie filtra mogło uszkodzić jakoś turbo?
-
- Użytkownik
moim zdaniem to jest zpitolona robota pewnie za jakiś czas będziesz miał przeładowania turbiny bo za bardzo będzie się rozpędzała jak całe bebechy wywalił z dpf-a tam jednak musi być ciut zdławiony przepływ gazów
było:syrena 105.mercedes123.golf2 1,3.sierra2,3 d.reno111,6reno kango 1,4 pb.vw golf3 1,9 tdi. audi 80 tdi.vw polo 1,9 d peugeot 307 1,6 hdi. kilka innych umkło uwadze a teraz ford fokus mk 2 2,0 tdci 136 ps już 170ps i 400 niutków oraz audi a2 1,4 tdi 105,9ps 232,8nm