Pokrowiec na auto
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Pokrowiec na auto
Pomyślałem, że skoro już pucujemy to ochrona i dbałość aby efekty naszej pracy trwały jak najdłużej pozwala mi na rozpoczęcie tego tematu właśnie w tym dziale.
Otóż lato juz chyba do nas zawitało i czas rozpocząć sezon działkowo-leśny. Chętnie bym sobie pomieszkał trochę w domku w lesie i stamtąd dojeżdżał do pracy golfem tyle, że chciałbym go jakoś ochronić przed całym syfem, który spada z drzew. Szczególnie brzozy, których mam akurat dużo na swoim terenie wypluwaja z siebie w lecie taki kleisty sok, do którego później cały kurz i syf się przykleja. Pomyślałem aby kupić jakiś taki pokrowiec na auto, który mógłbym naciągać i w ten sposób je chronić. Przy okazji ochroni przed skutkami letniej burzy itp. Macie może w tym jakieś doświadczenia i możecie jakiś produkt doradzić?
Otóż lato juz chyba do nas zawitało i czas rozpocząć sezon działkowo-leśny. Chętnie bym sobie pomieszkał trochę w domku w lesie i stamtąd dojeżdżał do pracy golfem tyle, że chciałbym go jakoś ochronić przed całym syfem, który spada z drzew. Szczególnie brzozy, których mam akurat dużo na swoim terenie wypluwaja z siebie w lecie taki kleisty sok, do którego później cały kurz i syf się przykleja. Pomyślałem aby kupić jakiś taki pokrowiec na auto, który mógłbym naciągać i w ten sposób je chronić. Przy okazji ochroni przed skutkami letniej burzy itp. Macie może w tym jakieś doświadczenia i możecie jakiś produkt doradzić?
Byly: mk II 1.6D '86, mk II G60 '90, Rallye Golf '89, passat b5 1.8 '99, Passat TSI '11, Volkswagen CC TSI '13, Skoda Octavia RS TSI DSG '14, mk VI GTI Edition 35 '12,
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
-
- Mały gagatek
- Auto: VW Jetta A2
- Silnik: RP
Re: Pokrowiec na auto
Nie koniecznie kolego Kupiłem do swojej jetty pokrowiec takie typowe sreberko-plandeka z wywietrznikami wyłożone po wewnętrznej stronie miękką wyściółką jakoś nie zauważyłem aby wóz był zarysowany. Rzekomo chroni przed upałem odbijając promienie UV (sprawdzone), co oczywiste przed pyłkami i ptasią kupą a także przed śniegiem i oblodzeniem szyb tego akurat nie miałem sposobności sprawdzić cena około 130 złotych ale to akurat drogi sklep jest.Shmatan pisze:Każdy pokrowiec założony nawet na idealnie czysty samochód niszczy lakier
Pokrowiec na auto
ja zawsze się obawiałem pokrowców. Mam wrażenie że gdy wiatr wieje trą one o lakier i go matowią. Mam rację czy nie?
Pokrowiec na auto
Jaklas88, to że nie zauważyłeś nie znaczy że tak nie jest. Zapraszam na oględziny pod halogenem.
bingos, masz
bingos, masz
-
- Nowicjusz
Pokrowiec na auto
Wiatr poruszający pokrowcem zawsze porysuje lakier. Nie są to rysy do podkładu, ale dzień za dniem i jest coraz gorzej. Dodatkowo powstaje problem przy przechowywaniu mokrego pokrowca w czasie używania auta. Lepiej zainwestować w dobry wosk
-
- Mały gagatek
Pokrowiec na auto
Coraz bardziej się do tego przekonuje. Zakładanie go nie jest trudne ale dzień za dniem przed i po użyciu to trochę irytujące zajęcie.
-
- Nowicjusz
Pokrowiec na auto
macie jakieś sposoby na to, gdy auto stoi na dworze cala noc i zeby potem rano nie miec calych zaszronionych szyb?
Pokrowiec na auto
Weź sobie nalej do butelki zimnej wody z domu nie do końca zimnej takiej lekko zimnej aby szybciej to puściło (nie ciepłej nawet trochę, bo szyba dostanie szoku i będzie PYK ) i po prostu jak szyby są oszronione to je polej tą wodą Ja tak zawsze robię żeby nie skrobać i zdaje to egzamin oczywiście jak popada śniegiem to nie obejdzie się bez skrobaczki ale jak po nocy auto jest takie ,że jak palcem przejedziesz po szybie powoli i się traci to butelka z wodą zawsze ok
Skromny Projekt A2... ---> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=529613" onclick="window.open(this.href);return false; |Szafko/Stolik Golf MK2 GTI Na sprzedaż !
-
- Mały gagatek
Re: Pokrowiec na auto
Jeśli masz warunki stawiaj samochód jak najbliżej ogrzewanego budynku.karacz pisze:macie jakieś sposoby na to, gdy auto stoi na dworze cala noc i zeby potem rano nie miec calych zaszronionych szyb?