Klimatyzacja dmucha ciepłem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam, nie wiedziałem dokładnie w którym dziale umieścić ten temat , jeśli nie tu to przeniose. Mam problem z moim golfem ponieważ klima dmucha ciepłem :/ ustawiona na 18 stopni AUTO (wersja z climatronik-iem) i leci ciepłe powietrze, wentylatory wymienione bo w tamtych był spalony pierwszy bieg, klima nabita, odgrzybiona,trzyma ciśnienie. Wszystko powinno być ok lecz nie chłodzi
Proszę o pomoc bo w te upały nie da się jeździć :/
Proszę o pomoc bo w te upały nie da się jeździć :/
-
- Ma gadane
mati18199622, może gdzieś puściło i nie ma ciśnienia , jeedz sprawdzić możliwe z esie gdzieś rozszczelniło i nie dmucha ;/
TEMAT ! White VW !Mercedes! http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=545560" onclick="window.open(this.href);return false;
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jak nie nabita to sprężarka się nie włączy... sprawdź błędy Climatronica, może klapka ciepłe/zimne nie pracuje, może jakiś czujnik podaje błędną temperaturę
-
- Nowicjusz
Mam podobny problem, z tym że ja mam klime manualną. Byłem u szpeca od klimy i stwierdził, że to zawór rozprężny zakończył żywot.
-
- Nowicjusz
Re: Klimatyzacja dmucha ciepłem
A jak to dokładnie stwierdzić i gdzie on się znajduje ? A pod komputerem można odczytać to ? Jakiś błąd występuje ? Bo u mnie nie ma żadnego błędu.Szajbinho23 pisze:Mam podobny problem, z tym że ja mam klime manualną. Byłem u szpeca od klimy i stwierdził, że to zawór rozprężny zakończył żywot.
-
- Nowicjusz
Gdzieś na forum był temat, w którym było podane umiejscowienie. A w jaki sposób to określił? Wymienił mi czynnik i dalej było to samo tj. dmuchało ciepłem z kratek. Więc stwierdził, że to musi być ten zaworek. Bo cała reszta układu jest okej
zawór rozprężny znajdziesz pod maską przy grodzi. Do niego wchodzą rurki klimy (najczęsciej jest na nim osłonka plastikowa koloru czarnego- po odpięciu jej dopiero zobaczysz jak wygląda). Wymiana polega na spuszczeniu środka chłodniczego, odkręćeniu 1 śrubki trzymajacej rurki, odpięciu rurek, a następnei odkręceniu 2 śrubek trzymajacych. Wszystkie czynności - klucze imbusmati18199622 pisze:A jak to dokładnie stwierdzić i gdzie on się znajduje ? A pod komputerem można odczytać to ? Jakiś błąd występuje ? Bo u mnie nie ma żadnego błędu.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Nowicjusz
Re: Klimatyzacja dmucha ciepłem
Dzięki za informacjęgrg474 pisze:zawór rozprężny znajdziesz pod maską przy grodzi. Do niego wchodzą rurki klimy (najczęsciej jest na nim osłonka plastikowa koloru czarnego- po odpięciu jej dopiero zobaczysz jak wygląda). Wymiana polega na spuszczeniu środka chłodniczego, odkręćeniu 1 śrubki trzymajacej rurki, odpięciu rurek, a następnei odkręceniu 2 śrubek trzymajacych. Wszystkie czynności - klucze imbusmati18199622 pisze:A jak to dokładnie stwierdzić i gdzie on się znajduje ? A pod komputerem można odczytać to ? Jakiś błąd występuje ? Bo u mnie nie ma żadnego błędu.
Musze dokładnie jeszcze to sprawdzić u mechanika który zajmuje się klimatyzacją ale obecnie wyjechał i muszę się męczyć w te upały :/
-
- Nowicjusz
Byłem dziś u mechanika i stwierdził że nie ma gazu , nie wiem jak tamten co nabijał sprawdzał że układ szczelny jak gazu nie ma znowu :/