[audi b2] 2door sedan quattro R30T 650KM@780NM race car
Moderator: G0 Karcio
[audi b2] quattro R32 VR6 Turbo time attack projekt
spy photo
micha skonczona
https://www.dropbox.com/s/5rter2yds7m5p ... .45.07.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
kolejna rozkmina, wypadł dół miski z touarega, a dół micha to zebrowana micha z B4 V6 w poprzek
wiecej wkrótce na fejsie
micha skonczona
https://www.dropbox.com/s/5rter2yds7m5p ... .45.07.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
kolejna rozkmina, wypadł dół miski z touarega, a dół micha to zebrowana micha z B4 V6 w poprzek
wiecej wkrótce na fejsie
280/22 to za mało i jest zmiana na 330/22mm
mowa oczywiscie o hamulcach.... na tylnej osi
wiecej nie wejdzie, zarówno z przodu (345/32) jak i z tyłu pomiedzy zaciskiem a felgą na żyletki miejsca
mowa oczywiscie o hamulcach.... na tylnej osi
wiecej nie wejdzie, zarówno z przodu (345/32) jak i z tyłu pomiedzy zaciskiem a felgą na żyletki miejsca
najwazniejsze ze uklad kierwniczy skonczony - wiecej na fejsie
Re: [audi b2] quattro R32 VR6 Turbo time attack projekt
Kupilem kolejny silnik R32, tym razem trafil sie idealny dawca, czyli Phaeton 3.2 V6 dlaczego idealny bo w serii wzdłuznie i miska olejowa nie jest tak głęboka jak w touaregu, poza tym to normalne R32. Podczas kiedy obecny seryjny silnik bedzie testowany z tego egzemplarza powstanie hybryda, tzw R30
Co tu dużo mówić.... wygląda to wszystko na poważny temat. Oby ci tylko starczyło zapału i czasu, sam jestem mocno ciekawy jak to finalnie będzie wyglądać.
oby starczyło kasy a nie zapału i czasu
finalnie bedzie tak jak to co stoi w muzeum po oklejeniu
jak juz bedzie jezdzic to postaram sie o jakies rabaty czy sponsoring typu opony, oleje itd
budowe auta musze skonczyc sam bo nikt nie bedzie sponsorował tej kupy złomu, niestety ale poki wszytsko jest cieta, spawane i mierzone tak to wyglada dla laika
tak wiec zapraszam do lajkowania strony, zeby byc na bieząco i widziec wszystkie fotki... niedługo bedzie 500 polubien
finalnie bedzie tak jak to co stoi w muzeum po oklejeniu
jak juz bedzie jezdzic to postaram sie o jakies rabaty czy sponsoring typu opony, oleje itd
budowe auta musze skonczyc sam bo nikt nie bedzie sponsorował tej kupy złomu, niestety ale poki wszytsko jest cieta, spawane i mierzone tak to wyglada dla laika
tak wiec zapraszam do lajkowania strony, zeby byc na bieząco i widziec wszystkie fotki... niedługo bedzie 500 polubien
cowboy pisze:oby starczyło kasy
W naiwności założyłem, że ktoś kto się bierze za taki projekt ma jakieś źródło finansowania . A tak na serio to wiadomo jak jest ...
jak zrobisz taki projekt to bedziesz wiedział ze jak soboie załozysz ze to bedzie kosztowało x to w rzeczywistosci trzeba budzet pomnozyc przez 3
zródło finansowania ma rodzine na utrzymaniu, wiec trzeba jakoś to wszytsko pogodzić
tak jak napisałem na skonczenie auta starczy a potem miło by miec sponsora opon bo te bedą znikac szybko
zródło finansowania ma rodzine na utrzymaniu, wiec trzeba jakoś to wszytsko pogodzić
tak jak napisałem na skonczenie auta starczy a potem miło by miec sponsora opon bo te bedą znikac szybko
- OliOKL
- Ziomek Łysego z Brazzers
- Auto: BMW 330D+
- Kontakt:
a i tak braknie, powtarzane już przez kilka osób budujących większe projektycowboy pisze: trzeba budzet pomnozyc przez 3
Obserwuję od samego początku i jestem pod ogromnym wrażeniem Kibicuję dalej
Nocne Mary Squad
no ale juz niedługo odpalamy dziada
ŁuKasz Lamik do konca miesiąca skonczy składac megasquirta i na poczatku wrzesnia odpalimy, a pod koniec wrzesnia moze nawet sie uda pojezdzić zeby zobaczyc czy to wszytsko działa
ŁuKasz Lamik do konca miesiąca skonczy składac megasquirta i na poczatku wrzesnia odpalimy, a pod koniec wrzesnia moze nawet sie uda pojezdzić zeby zobaczyc czy to wszytsko działa
pisałem niedawno ze tarcze 280/22 z tyłu wydają mi się za małe i zastąpię to tarczą 330/22... doszedłem do wniosku ze seryjny zacisk z audi S8 jest tez za mały i powierzchnia klocka jest za mała, ponieważ klocek nie obejmował całej powierzchni roboczej tarczy 330. Zakupiłem wiec tylne zaciski z Porsche Cayenne i teraz mam komplet zacisków z jednego auta Cayenne / Touareg 3.2 V6 czyli własnie ze znanym i lubianym VR6 w odmianie R32. Przód 6 tłoczki ZR/ ZL 17 a tył widoczne na zdjeciu 4 tłoki...Po dzisiejszych przymiarkach zestaw poszedł do zrobienia adapterów... wiecej na fotkach - na ostatnim zdjeciu porównanie klocków. Dodam ze zaciski oryginalnie pracują z tarczą 330/28 ale różnica w grubości nie ma znaczenia bo jest zapas na ruchu tłoczków.
Kolektor dolotowy po zmianie ustawienia silnika wymagał drobnej poprawki ustawienia przepustnicy...mam nadzieje ze wpływ na zmierzone przepływy będzie znikomy. Zainstalowana przekładka pod zasilanie chłodnicy oleju, smarowanie turbosprężarki i czujniki, usunieto seryjny wymiennik ciepła olej/woda. Zbudowano od podstaw chłodzenie tzw coolant pipe, wyjście na termostat i maly obieg z głowicy...termostat zostal usunięty a jego role częściowo bedzie pelnic pompa wody craig davies do wymuszania obiegu przy chłodnicy w bagazniku..
Już wiele razy podkreślałem, że ten projekt mi się strasznie podoba więc nie będę się powtarzał Nie zakładasz żadnych opasek/obejm na tą taśmę? Tam gdzie się zaczyna i kończy? Nie myślałem o tym żeby gorącą stronę turbo pokryć ceramiką?
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
sa opaski na tasmi metalowe tak jak ma byc
na turbo pewnie załoze jakis kocyk
na turbo pewnie załoze jakis kocyk