[MK3 1Z] wymiana rozrządu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3 1Z] wymiana rozrządu
jutro jadę wymieniać rozrząd ( pasek , rolka napinająca, rolka prowadząca ) mk3 tdi 1Z na co zwrócić szczegulną uwagę aby mechanik niczego nie poknocił , już kiedyś mi wymieniał było ok. ale ostatnio poknocił z zawieszeniem więc się trochę boje . proszę o porade.
Ostatnio zmieniony pt paź 06, 2006 16:03 przez janek444, łącznie zmieniany 1 raz.
Jesli ten mechanik ma troche pojecia to nic ci nie poknoci...
Druga rzecz.Sa tacy mechanicy ktorzy zmieniajac rozrzad przestawiaja specjalnie kat wtrysku i mowia ze po kazdej wymianie nalezy go ponownie ustawiac (klamstwo w bialy dzien) i ze tu jest numer do mojego kolegi, drugiego mechanika i trzeba do niego pojechac i on ustawi.Tere fere.
Jesli sie zna to wezmie w granicach 80 zlotych i powinno byc git.
A skoro mowisz ze juz raz to robil to spoko.
BTW Ile cie kosztuje wymiana rozrzadu?
P.S. Moze zawieszenie wymieniales na nieorginalnych czesciach.Co orginal to orginal...
Druga rzecz.Sa tacy mechanicy ktorzy zmieniajac rozrzad przestawiaja specjalnie kat wtrysku i mowia ze po kazdej wymianie nalezy go ponownie ustawiac (klamstwo w bialy dzien) i ze tu jest numer do mojego kolegi, drugiego mechanika i trzeba do niego pojechac i on ustawi.Tere fere.
Jesli sie zna to wezmie w granicach 80 zlotych i powinno byc git.
A skoro mowisz ze juz raz to robil to spoko.
BTW Ile cie kosztuje wymiana rozrzadu?
P.S. Moze zawieszenie wymieniales na nieorginalnych czesciach.Co orginal to orginal...
CB :) BEZ TEGO SIE NIE RUSZAM !!!!!!!!!
Niestety to prawda.zloty60 pisze:Sa tacy mechanicy ktorzy zmieniajac rozrzad przestawiaja specjalnie kat wtrysku i mowia ze po kazdej wymianie nalezy go ponownie ustawiac (klamstwo w bialy dzien)
Obowiązkowo po każdym grzebaniu przy pasku rozrz. należy sprawdzić początek wtrysku.
Natomiast mechanika co nie posiada VAG-a lub nieumie z niego korzystać pogonił bym do naprawy kosiarek ręcznych ,tam jego miejsce, z daleka od TDI.
Takie jest moje zdanie, myślę że nie odosobnione.
Pozdrawiam...
143@318 / 170@384 by Diagtronik
- krystek007
- Ma gadane
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
Koło zebate na wale korbowym odkręcasz jeśli jest wyrobione lub ma bicia na boki itpTrochim pisze:to jak jest z tą wymianą, trzeba odkręcać koło zębte z wału?? i po co jeżeli ktos może mi to wytłumaczyć
Zawsze zakłada się nowe koło i przykręca się nową srubą z siłą 90nm +90 stopni.
Jesli kółko się nie gibie to radzę nie ruszać i nie naprawiać czegoś co nie jest zepsute bo może się to zle skończyć. Wpisz w szukajce wał korbowy . zobacz ten temat.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... B3+korbowy
10mm+1,3bara=1VSTD :-)