Co do usunięcia COPota - naturalna sprawa by się tego wynalazku pozbyć bo nie służy do niczego mądrego. I sygnal z szerokopasmówki przydał się 1000000 razy bardziej.
Ja dziś dopisałem launch control który sprawdziłem i średni to wynik bo odcina paliwo/zapłon i gdy obroty lecą w dół zamula przy starcie z 2 biegu, dałem osobne czasy odciecia dla standardowego rev limit i dla launch control krótszy, jest lepiej ale i tak do prawdziwego launch control daleko. Elektroniczna przepustnica załatwiła by sprawę, w zimę to opanuje. Dodałem też shift light którego nie sprawdziłem lecz to prosta sprawa więc stawiam że działa. W planie dodanie lampki od knock i może rev matching przy redukcji.
Strojenie auta na ulicy już zakończone, afr się w miare trzyma 13.5,stuki opanowane, afr dla wot jeszcze poprawię i starczy. Trzeba zająć się większym doladowaniem
I jeszcze odnośnie czy będzie to do użytku publicznego. Historia z przed kilku dni kiedy to w modyfikacji kodu by wysyłał dane na rządanie zamieszałem przerwania. Odpaliłem silnik ale po 2 sekundach zdechł. Przekręciłem klucz na zapłon i już nie zapalił, myslac co się stało nie wyłączyłem zapłonu i w ten oto sposób po ~30 sekundach w silniku było ~0.8 litra paliwa i gdybym spróbował odpalić - silnika by nie było. Więc nie czuję bym był w stanie ze spokojnym sumieniem komuś to dać, bo gdyby się to stało w czasie jazdy a błąd w programie był taki że mogło, była by kaplica.