Witam, od pewnego czasu mam problem z wycieraczkami działają poprawnie po czym nie chcą się zatrzymać słychać pikanie w tym momencie co powinny się zatrzymac, przesyłam wideo z praca mechanizmu wycieraczek
" onclick="window.open(this.href);return false;
prawdopodobne przyczyny awarii:
1)Przekaźnik 377 - sprawdzałem(wygląda ok, widzę tylko ze na jednej sprężynce nie ma gumowej osłonki a na drugiej jest fot 1,2)
2)mechanizm wycieraczek, silniczek wycieraczek, wtyczka do silnika (wydaje się być ok, może jedynie coś w silniku jest kombinowane, samry i ala plastelina na zwojach:) fot. pokrywy silniczka)
3)przełączniki wycieraczek ( na razie się nie dotykałem)
wycieraczki przód nie chca sie zatrzymac
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: wycieraczki przód nie chca sie zatrzymac
dzięki za pomoc problem rozwiązany, źródło problemu przekaznik 377 a wiec rada z wątku dobrze wyglądający przekaźnik bez żadnych przykopcen może być wadliwy:)
Witam, niestety ponownie bo i problem znów ten sam, podziałały dobrze z 3 miechy potem zaczeły co raz szfankować az w koncu padły na amen zamówiłem nastepny przekaznik , co o tym sadzicie winnowajca to na pewno przekaznik możemi go "coś rozwala"? ...bede co pół roku go wymieniał
To ja może się podepnę żeby nie zakładać następnego podobnego tematu.
Czy przekaźnik o numerze 192 (1j0955531) odpowiada też za tylną wycieraczkę?
Mam problem bo czasami sama się włącza i zatrzymuje po środku szyby. Wyjąłem przekaźnik i jeden element był okopcony. Ale nie wkładałem go i odpaliłem tylną wycieraczkę a ta dalej działała za to przednie nie. Czy do tylnej wycieraczki jest oddzielny przekaźnik? Czy szukać problemu gdzie indziej?
Czy przekaźnik o numerze 192 (1j0955531) odpowiada też za tylną wycieraczkę?
Mam problem bo czasami sama się włącza i zatrzymuje po środku szyby. Wyjąłem przekaźnik i jeden element był okopcony. Ale nie wkładałem go i odpaliłem tylną wycieraczkę a ta dalej działała za to przednie nie. Czy do tylnej wycieraczki jest oddzielny przekaźnik? Czy szukać problemu gdzie indziej?
- Kapsel_1
- Mały gagatek
- Kontakt:
myślę że problem tylnej wycieraczki leży w mechanizmie silniczka
do rozbiórki i przesmarowania
po tej operacji powinno działać.
do rozbiórki i przesmarowania
po tej operacji powinno działać.
126p to była fuuraaaaaaa a teraz MK3 1.8 GT
next MK4 1.9 TDI
[b]Części do komputera, monitory drukarki itp. pisz co potrzebujesz[/b]