Mocowanie n239
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mocowanie n239
Mam prośbę ponieważ poprzedni właściciel mojego auta wymieniał zawór klapy gaszącej i podwiesił go na opaskach elektrycznych a jak chciał bym go przymocować jak zrobiła to fabryka i nie mogę znaleźć miejsca gdzie to ma być oryginalnie. Stąd moja prośba użytkowników golfa iv z silnikiem AHF o zdjęcie jak to ustrojstwo jest zamocowane.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Mocowanie n239
W ALH wisi na rurze dolotowej do turbo, są dwa uchwyty na wężyki, tam się wciska wężyki a n239 wisi pod tymi uchwytami na wężykach.
Na czerwono mocowania
Na zielono - n239
Na czerwono mocowania
Na zielono - n239
Mocowanie n239
N239 nie wisi na rurze tylko jest zawieszony na blaszce montowanej z tyłu kolektora ssącego.
italiano_83, na Twojej fotce widać tę blaszkę zamocowaną dwoma śrubami (tuż po prawej stronie korka wlewu oleju) a na tą blaszkę zakłada się N239, który ma na obudowie plastikowy zaczep. Na rurze dolotu powietrza doładowanego są tylko uchwyty dla wężyków podciśnienia.
italiano_83, na Twojej fotce widać tę blaszkę zamocowaną dwoma śrubami (tuż po prawej stronie korka wlewu oleju) a na tą blaszkę zakłada się N239, który ma na obudowie plastikowy zaczep. Na rurze dolotu powietrza doładowanego są tylko uchwyty dla wężyków podciśnienia.
- italiano_83
- V.I.P.
Mocowanie n239
To niby tam go trzeba wcisnąć To te wężyki się zaraz potopią od kolektora nagrzanego w czasie jazdy
W tygodniu zobaczę jak to będzie wyglądać, ale u mnie normalnie wisi na wężykach na rurze dolotu do turbo odkąd mam auto.
W tygodniu zobaczę jak to będzie wyglądać, ale u mnie normalnie wisi na wężykach na rurze dolotu do turbo odkąd mam auto.
Mocowanie n239
To znaczy, że nigdy nie miałeś N239 na swoim miejscu Dokładnie, na tej blaszce trzeba zawiesić N239. Nie bój się, żadne wężyki się nie potopią. N239 ma z boku taki długi plastikowy zaczep (po przeciwnej stronie niż wyjścia na podciśnienie) i on dokładnie pasuje na tę blaszkę i właśnie po to i tylko po to jest ta blaszka na kolektorze ssącym.
- italiano_83
- V.I.P.
Mocowanie n239
A to już wiem dlaczego u mnie tak wisi, bo wypadł z tego zaczepu i ta "szyna" stopiła się na rurze która łączy EGR z kolektorem wylotowym
Więc już tak zostanie, bo nowego n239 kupować nie będę.
Więc już tak zostanie, bo nowego n239 kupować nie będę.
Mocowanie n239
Dzięki wielkie za odpowiedzi. Sprawdzę u siebie jak to wygląda i zamocuje to jak fabryka to zrobiła. Z tym zaworkiem trzeba uważać koledze spadł z zaczepów przysmażył się o kolektor wydechowy i przepuszczał podciśnienie i po odpaleniu auta po chwili klapa gasząca dusiła silnik, auto wylądowało u mechanika który chciał już pompę wtryskowa wyciągać i do regeneracji oddawać, na szczęście znalazł w porę upieczony elektrozawór.