Octavia combi Tdi vs Peugeot 406 sedan benzyna
Droga Katowice Siewierz dalej obwodnica do Zawiercia. Zdarzenie miało miejsce dzisiaj rano mokro z opadami deszczu. Ja z dwoma kolegami z pracy (220kg) on sam. Dojeżdżam do świateł na czerwonym staję za nim na prawym matiz. Pierwsze co na klapie 406 napis wrc (wyrcy,rycy,cescy) polewka z kumplami. Zmiana na zielone i pan zdecydowanie rusza ja za nim na tyle żeby opony nie buksowały ,po wyprzedzeniu matiza zmiana na prawy pas i ogień z 2, 3 i 4 pan na lewym dzielnie tak z 3/4 długości samochodu z przodu, my wszyscy zdziwieni i śmiech co jest , przepinka na 5 i peugeot odskakuje na ponad długość auta a potem na dwie-trzy i tak zostaje do prawie 190 nie pozwoliłem sobie na więcej ze względu na warunki i ruch na drodze ale cały czas lachamy z kumplami mówię ale mnie porobił pewnie 2.0 tylko coś za dobrze idzie ja pierdziu. Potem obwodnica ja za nim z rolki już przygotowany ogień do piątki tym razem praktycznie max 2 długości auta za nim przy 180 odpuściliśmy przed łukiem, później już tylko grzecznie gęsiego bo Poręba i foto przenośne , ale nadażyła się okazja aby zrównać się z Panem i zapytać co on tam ma za silnik bo nie dawało mi spokoju że 2.0 by mnie tak zlało, a On na to 3.0 v6 my na siebie i w śmiech nie z niego tylko z całej sytuacji, wymiana awaryjkami i każdy w swoją stronę.Taka sytuacja:-):-).
-
- Użytkownik
Ile masz w tym ASV, bo ja ostatnio trafiłem na taką 406 i szału nie było
Moja golfina:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=367797
-
- Gadatliwa bestia
Re: Octavia combi Tdi vs Peugeot 406 sedan benzyna
Też trafiłem takiego peugota fabia 190/400 i też szału nie było dostał ze świateł aż miło.
Hamownia pokazała 142 kunie i 340 niuta ,ale wtedy nie było jeszcze na pokładzie 216, właśnie chodzi o to że jak na 3.0 to to wcale nie jechało. Jak zrobię program pod te 216 i podniosę doładowanie to następnym razem ten Pan będzie zdziwiony. W moim odczuciu gdybym miał te 20 KM więcej to bym go porobił, peugeocik z mojego rejonu więc jeszcze sie trafimonopolowy pisze:Ile masz w tym ASV, bo ja ostatnio trafiłem na taką 406 i szału nie było
Wcale się nie dziwię z taką mocą w lekkiej fabii, inaczej być nie mogło.zgredd pisze:Też trafiłem takiego peugota fabia 190/400 i też szału nie było dostał ze świateł aż miło.
Peugeot v6 z motorem który grubo nie trzyma serii , tak to jest z starymi autami , kupuje taki padline z dużym motorem i myśli że szybkie auto ma bo v-ka pod maską.
może i tak, ale kumpel ma insignię cdti 160KM i jak tak teraz myślę to jego ten peugeot pozamiatałby jeszcze lepiej niż mnie , on też sądzi że ma szybki wózekprzemlin pisze:Peugeot v6 z motorem który grubo nie trzyma serii , tak to jest z starymi autami , kupuje taki padline z dużym motorem i myśli że szybkie auto ma bo v-ka pod maską.
-
- Użytkownik
Ja tam się raczej nawet zdrowego puga nie boję...
Moja golfina:
Teoretycznie taki peugeot 400m przejedzie w okolo 15,5sek wiec wynik mega korzystny dla octavii- mialem asv po programie w lzejszym leonie(145KM) i raczej ciezko mial objechac benzyne podobnej mocy a tutaj 50KM roznicy + pasazerowie . Uwazam, ze moze jeszcze do 100 mozna slabszym autem cos zdzialac tak powyzej 100 na seryjnej turbinie (AFN, ASV) te samochody wogole sie nie zbieraja- osiagniecie licznikowych 200 zajmuje im wiecznosc
Focus RS mk3 Nitrous Blue
Pewnie tak, dlatego w moim asv nie ma seryjnej turbiny jak i seryjnych wtrysków.wozekGTD pisze:Uwazam, ze moze jeszcze do 100 mozna slabszym autem cos zdzialac tak powyzej 100 na seryjnej turbinie (AFN, ASV) te samochody wogole sie nie zbieraja- osiagniecie licznikowych 200 zajmuje im wiecznosc
To akurat sporo zmienia jeżeli auto ma inna turbinę, ciekawe jaka mocą sie teraz legitymuje.
Focus RS mk3 Nitrous Blue