[MK4]Montaż od podstaw el. szyb + central + lustra + komfort
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
2x nie
o zamykaniu i otwieraniu szyb z pilota jest osobny temat w FAQ
o zamykaniu i otwieraniu szyb z pilota jest osobny temat w FAQ
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Szczerze powiedziawszy,to ja nie jestem przekonany,czy on pyta o szyby,czy o zamki.Nigdzie nie pisze o szybach.Qto pisze:o zamykaniu i otwieraniu szyb z pilota jest osobny temat w FAQ
- Qto
- _
- Kontakt:
riccardoa, racja...szyby same mi się wkręciły bo akurat z kumplem o tym gadałem jak pisałem post
Po dodaniu pilota centralny powinien działać...tylko jak brak anteny, to będzie mały zasięg
Po dodaniu pilota centralny powinien działać...tylko jak brak anteny, to będzie mały zasięg
Dokładnie chodzi mi o zamki No to już nie wiem co to może być . Dla pewności wstawiłem swój moduł z pilotem do tego "kumplowego " auta i to samo nie otwiera i nie zamyka z pilota. Może być brak jakiegoś przewodu w niebieskiej kostce?
Był LEON jest SKODA OCTAVIA II 2.0 TDI
Panowie. Na prawdę przydałyby się zdjęcia co trzeba zdemontować żeby się dobrac do tego modułu. W wersji europejskiej moduł jest po lewej stronie kierownicy. Pytanie tylko, czy muszę zdemontować kierownicę i żeby zdemontować te plastiki nad nogami, czy może da się zdemontować same plastiki i dobrać się do tego czegoś. Chciałbym być przygotowany, bo muszę chociażby pożyczyć klucz do kierownicy jeżeli zajdzie taka potrzeba.
Aby dostać się do samego modułu trzeba zdjąć plastiki pod nogami (trochę wyginania rąk i się dostaniesz), lecz jeśli robisz całą instalację to odkręcenie całej deski to tylko kilka śrubek więcej, a dostęp o 100 razy lepszy.
And remember respect is everything! VCDS 18.5.2, BDM , liczniki grupa VAG (od najstarszych do najnowszych).
Dzięki. Jeżeli chodzi o demontaż celem dostania się do modułu to w tym pdefie jest fajny rysunek i opis: http://pics.tdiclub.com/data/517/2068Ex ... VW_TSB.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeszcze dodatkowe pytanie. Chodzi mi o tą brązową wtyczkę. Mianowicie Piny numer:
15 - czerwono/czarny
12 - czerwono/żółty
Jest to opis, że należy je podłączyć do dodatkowego bezpiecznika w puszcze bezpieczników. Czy to oznacza, że mam te dwa przewody podłączyć po prostu przez bezpiecznik do dowolnego stałego zasilania +12?
Jeszcze dodatkowe pytanie. Chodzi mi o tą brązową wtyczkę. Mianowicie Piny numer:
15 - czerwono/czarny
12 - czerwono/żółty
Jest to opis, że należy je podłączyć do dodatkowego bezpiecznika w puszcze bezpieczników. Czy to oznacza, że mam te dwa przewody podłączyć po prostu przez bezpiecznik do dowolnego stałego zasilania +12?
- battlefieldcity
- Nowicjusz
Witam moje auto to golf 4 98 częściowy can silniczki szyb są na canie mój moduł komfortu to 1j0 959 799 H i pytanie czy da rade podpiąć nowszy moduł komfortu na 1c0 ?
i bym prosiło o podanie na jaki dokładnie i bym jeszcze prosił kolege grega o ponowne wstawienie obrazków w jego 1 poście w tym temacie, jeszcze jedno jaki kluczyk szukać ?
a jak nie to bym prosił o podanie szczegółowej instrukcji co i jak.
i bym prosiło o podanie na jaki dokładnie i bym jeszcze prosił kolege grega o ponowne wstawienie obrazków w jego 1 poście w tym temacie, jeszcze jedno jaki kluczyk szukać ?
a jak nie to bym prosił o podanie szczegółowej instrukcji co i jak.
Z tego co się dowiedziałem, to jak masz 1j0 to kupujesz też 1j0 żeby nie było komplikacji. Moduł komfortu z końcówką AH lub J. Kluczyk powinien do tego pasować każdy 1j0 z tym, że musisz uważać na częstotliwość. Kup najpierw moduł komfortu - otwórz go - na jednej z części obudowy będzie napisana na jaką jest częstotliwość - 433 lub 434 MHz i wtedy dokupujesz pilot. Powinien pasować każdy pilot 1j0 pod warunkiem, że częstotliwość się zgadza.
- Qto
- _
- Kontakt:
battlefieldcity, jaki częściowy CAN ?? Jak to możliwe że silniczki masz na CAN a komfort nie ?? Coś mieszasz...może byłoby łatwiej jakbyś używał znaków interpunkcyjnych...
- battlefieldcity
- Nowicjusz
chodziło mi o to że moduł też mam na canie, chciałem się zapytać czy bez zbędnego przerabiania da rade podpiąć oryginalny centralny zamek z obsługą pilota
moduł komfortu mam z 1 niebieską kostką i też prosiłem o podanie jak podpiąć moduł z 2 kostkami.
za błędy przepraszam.
moduł komfortu mam z 1 niebieską kostką i też prosiłem o podanie jak podpiąć moduł z 2 kostkami.
za błędy przepraszam.
- Qto
- _
- Kontakt:
podałeś numer komfortu bez CANbattlefieldcity pisze:chodziło mi o to że moduł też mam na canie
proponuję przeczytać cały temat...bo wszystko jest opisane
- battlefieldcity
- Nowicjusz
wszystko jest opisane masz racje tylko że bez zdjęć jak by było darade wstawić jeszcze raz to był bym wdzięczny
No i zamontowane. Wszystko działa.
Podzielę się zatem uwagami:
-z modułem 1j0 959 799 J działa na pewno pilot 1j0 959 753 N
-jako antenę zastosowałem przewód koncentryczny - ekran przylutowany do przewodu o nazwie osłona anteny, a środek do pinu antena. Metr przewodu jest normalnie zaizolowany z ekranem, a z ostatnich 17 cm przewodu zdarłem wierzchnią izolację oraz ekran i sam zaizolowany kabel roboczy wepchnięty jest w podszybie
-przewody czerowno-żółty oraz czerwono-biały przylutowałem przez bezpieczniki 15A do stałego plusa
-do włącznika awaryjnych najprościej się dostać biorąc przewód i wciskając go od strony włącznika awaryjnych aż pokaże się gdzieś pod nogami
Jeżeli chodzi o rozbiórkę to na prawdę nic trudnego jak sie trochę myśli. Najważniejsze to wyjąć włącznik świateł mijania - reszta przyjdzie sama.
Podzielę się zatem uwagami:
-z modułem 1j0 959 799 J działa na pewno pilot 1j0 959 753 N
-jako antenę zastosowałem przewód koncentryczny - ekran przylutowany do przewodu o nazwie osłona anteny, a środek do pinu antena. Metr przewodu jest normalnie zaizolowany z ekranem, a z ostatnich 17 cm przewodu zdarłem wierzchnią izolację oraz ekran i sam zaizolowany kabel roboczy wepchnięty jest w podszybie
-przewody czerowno-żółty oraz czerwono-biały przylutowałem przez bezpieczniki 15A do stałego plusa
-do włącznika awaryjnych najprościej się dostać biorąc przewód i wciskając go od strony włącznika awaryjnych aż pokaże się gdzieś pod nogami
Jeżeli chodzi o rozbiórkę to na prawdę nic trudnego jak sie trochę myśli. Najważniejsze to wyjąć włącznik świateł mijania - reszta przyjdzie sama.