Podniesienie Mocy 1.8T + LPG
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Zamiast do wymiany lepiej rozwojowo dołożyć jeszcze jeden AC01 i będzie ok.
- pusieq
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Podniesienie Mocy 1.8T + LPG
dokładnie takczaja86 pisze:Zamiast do wymiany lepiej rozwojowo dołożyć jeszcze jeden AC01 i będzie ok.
Mój VW --> viewtopic.php?f=89&t=411232
szpadel68 pisze:Reduktor: AC R01 (czarny)
Układ sterujący: STAG 4+
Listwa wtryskowa: Hana 2000
Wtryski: ECER 10L10 67R 01 0213 (1.3) (niebieskie)
Zbiornik gazu: Bormech T1A 8047
No i kicha reduktor do wymiany. Można niby coś kombinować ale teraz już wiem czemu przełącza się na Pb
Pozdrawiam.
P.S. pusieq "Reduktor możesz mieć czarny, który obskoczy 150 kM. Właśnie są dwa kolory tych reduktorów" - miałeś niestety rację.
Jakie ciśnienie na reduktorze? Duże spadki?
---
facebook.com/*#cenzura#*
facebook.com/*#cenzura#*
A skąd mam wiedzieć ? Głownie chodzi o to, że przełącza się dość późno i w zasadzie mi to nie przeszkadza a po za tym zacznę od wymiany filtrówprzeziom pisze:szpadel68 pisze:Reduktor: AC R01 (czarny)
Układ sterujący: STAG 4+
Listwa wtryskowa: Hana 2000
Wtryski: ECER 10L10 67R 01 0213 (1.3) (niebieskie)
Zbiornik gazu: Bormech T1A 8047
No i kicha reduktor do wymiany. Można niby coś kombinować ale teraz już wiem czemu przełącza się na Pb
Pozdrawiam.
P.S. pusieq "Reduktor możesz mieć czarny, który obskoczy 150 kM. Właśnie są dwa kolory tych reduktorów" - miałeś niestety rację.
Jakie ciśnienie na reduktorze? Duże spadki?
Pozdrawiam.
Profesjonalna konwersja i obróbka audio-video D-SVHS-C, DVD, Bluray, DCC, MD, DAT, DTRS, CC, VINYL, SACD
Mobile: 797 195 021
Poproś gazmana żeby Ci ustawił 25 stopni. Ewentualnie jak powie "Paanie, masz 30 i więcej się ni do" to powiedz mu żeby sprawdził czujnik temperatury w reduktorze, czy jest w pełni sprawny ( czy nie przekłamuje ), czy w elektronice gazowej jest poprawnie ustawiony ( bo są różne rodzaje ), a nawet możesz wymienić na nowy bo to grosze kosztuje.
Z Olsztyna masz do mnie daleko, tak że musisz szukać zaufanego jednego gazmana
---
facebook.com/*#cenzura#*
facebook.com/*#cenzura#*
Dzięki za cenne rady i nie omieszkam z nich skorzystaćprzeziom pisze:Poproś gazmana żeby Ci ustawił 25 stopni. Ewentualnie jak powie "Paanie, masz 30 i więcej się ni do" to powiedz mu żeby sprawdził czujnik temperatury w reduktorze, czy jest w pełni sprawny ( czy nie przekłamuje ), czy w elektronice gazowej jest poprawnie ustawiony ( bo są różne rodzaje ), a nawet możesz wymienić na nowy bo to grosze kosztuje.
Pozdrawiam.
Profesjonalna konwersja i obróbka audio-video D-SVHS-C, DVD, Bluray, DCC, MD, DAT, DTRS, CC, VINYL, SACD
A co z wtryskiem ciekłego gazu? Instalacje są już po 4 tys i do turbo to chyba najlepiej?
- GregorzG60
- Użytkownik
możesz pokazać instalke ciekłego gazu za 4tys zł do turbo ?szela81 pisze:A co z wtryskiem ciekłego gazu? Instalacje są już po 4 tys i do turbo to chyba najlepiej?
http://gregor10.pl Chiptuning Diagnostyka Hamownia DPF OFF
Cena od 4000, dlatego pytam - jeśli do turbo jest drożej to tematu nie ma. Wiem że do tfsi jest drożej z użyciem fabrycznej pompy ale ze do 1,8T też nie wiedziałem
W/g danych "VWTrends" takich stacji na terenie naszego kraju są około 30 więc nie warto bić piany. Kiedyś w Olsztynie była taka jedna ale długo nie pociągnęła.GregorzG60 pisze:możesz pokazać instalke ciekłego gazu za 4tys zł do turbo ?szela81 pisze:A co z wtryskiem ciekłego gazu? Instalacje są już po 4 tys i do turbo to chyba najlepiej?
Pozdrawiam.
P.S. Jeżeli mówimy tu o CNG ...
nieee, ciekłe LPG bez reduktora z pompą w zbiornikuszpadel68 pisze:
Hmmm, ciekawe, nie znam czegoś takiegoszela81 pisze:nieee, ciekłe LPG bez reduktora z pompą w zbiornikuszpadel68 pisze:
Pozdrawiam.
tu jest to o czym pisałem
http://autogaz-journal.pl/aktualnosci/c ... pnej-cenie" onclick="window.open(this.href);return false;
a to jest z bezpośrednim wtryskiem z użyciem fabrycznej pompy benzyny
http://www.vialle.com.pl/index.php?str=1&lang=pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ale cena już 8 tys i spalanie zawsze 20% więcej niż Pb czyli przy różnicy w cenie 50% między paliwami zwróci się po 10 latach :/
http://autogaz-journal.pl/aktualnosci/c ... pnej-cenie" onclick="window.open(this.href);return false;
a to jest z bezpośrednim wtryskiem z użyciem fabrycznej pompy benzyny
http://www.vialle.com.pl/index.php?str=1&lang=pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ale cena już 8 tys i spalanie zawsze 20% więcej niż Pb czyli przy różnicy w cenie 50% między paliwami zwróci się po 10 latach :/
szela81, spalanie pomiędzy LPG a Pb i tak na dobrze wystrojonej instalacji to różnica 10-20%