pompa wtrsykowa afn regeneracja czy...

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
lisek666
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: lisek666 » czw paź 16, 2014 21:53

witam,panowie od dłuższego czasu planuje coś zrobić z moją pompą wtryskową w afn-ie,i pytanie do was kolegów czy jest możliwość z mojej pompy wypruć bebechy 10mm i wsadzić z 11mm czy trzeba całą pompę 11mm wsadzić,czy może regeneracja oryginalnej pompy??chcę zrobić ze względu na no ze mam 0.216 ale jak je wsadziłem to pompa chyba nie dawała sobie rady z ciśnieniem bo różnicy żadnej w mocy nie było a później na 0,216 szarpał przy przyspieszaniu na oryginalnych było ok i do dziś ok ale szkoda żeby 0.216 leżały. moje mają ustawienie 190bar a z ahy 2.5tdi wtrsyki na 220bar,i wnoskuje ze nie dawała sobie pompa rady z wtrskami,wtryski 0,216 sprawdzane nie leją i ciśnienia ok,zresztą w busie chodziły elegancko tylko u mnie lipa.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
munior
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: munior » pt paź 17, 2014 09:10

Wiadomo ze jak wczesniej miales wtryski otwierajace sie przy 190 barach,to pozalozeniu tych na 220 bar,pompa,ktora zapewne już idealna nie jest , bedzie sie bardziej meczyc... zwykle po zmianie na wtryski o większym cisnieniu otwarcia ,silnik chodzi "twardziej" i odpalanie trwa sekunde dluzej .Wystarzcy jak zalozysz zdrową sekcje tłoczącą ,czyli inaczej głowiczkę 11mm.Reszta gratów pozostaje twoja .Przy okazji wymien oring na glowiczce.Zrobiłem kilka takich przeszczepów i z falą DE 110 jaka jest w AFN-nie ,śmiga to niezle ...Pod warunkiem że głowiczka bedzie "zdrowa" :hmm: Robota w autach z silnikami zamontowanymi poprzecznie ,nie wymaga wyciągania pompy ,bo dostep jest bardzo dobry i przy odrobinie wprawy ,mozna wymienic wnetrznosci pompy ,bez problemu .Przynajmniej ja tak robie :grin:

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018

Awatar użytkownika
stefano189
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: stefano189 » pt paź 17, 2014 22:04

munior pisze:Zrobiłem kilka takich przeszczepów i z falą DE 110 jaka jest w AFN-nie ,śmiga to niezle ...
nieźle, dobre żarty. Golf na twojej pompie wypluł 190 koni i strach tym teraz jeździć. Już nie bądź Panie Munior taki skromny :grin: :grin:

MK3 bon jovi TDI + FMIC + heble R32 + 280 mm rear + 216-tki + VKLR + kolektor SDI+ 051C + "11 mm"
WYNIK :D = --- PS / --- Nm

LINK do mojego mk3 --->> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=462883
Zapraszam --> https://www.facebook.com/asostefan" onclick="window.open(this.href);return false;

Obrazek

Awatar użytkownika
munior
Kontakt:

Post autor: munior » pt paź 17, 2014 22:51

stefano189 pisze:nieźle, dobre żarty. Golf na twojej pompie wypluł 190 koni i strach tym teraz jeździć. Już nie bądź Panie Munior taki skromny
A co ja tam będę ludziom opowiadał ...ja nie hamowałem ,to i nie wiem :grin: A że trochę takich głowiczek 11 tek, z falą AFN -a się do pomp zapodało i trochę tuningowanych kompów ...cóż ...lubię tę robotę ...takie hobby :grin:

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”