Golf mk7 R
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
Golf mk7 R
Sens jest taki, ze castrol to guuwno. Polecam poogladac motorownie wewnatrz jak wyglada w aucie z przebiegiem 100k. Zwlaszcza te ze zmiana LL.
Można powiedzieć R400 na giftach!
Golf mk7 R
JAK SIE KUPUJE AUTO ZA 150 KOLA PANOWIE TO CHYBA STAC WAS NA WLANIE MOTULA Z FILTREM CO 10 KOLA ZA 220ZL? ŻADEN PIENIĄDZ A NIE ZASZKODZI!
Sprzedam fotele Motorsport z Audi RS5. PRIV stan idelany 18000tys przebiegu
Re: Golf mk7 R
150 koła to wersja bardzo oszczędna wiec i na oliwce można przyoszczędzić
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja leję Kujawski z pierwszego tłoczenia i daje radękarpi78 pisze:150 koła to wersja bardzo oszczędna wiec i na oliwce można przyoszczędzić
Tutaj cytat użytkownika Ucho "A ja napisze z własnego doświadczenia - gdyż badamy oleje nowe/przepracowane itd.
Niestety rzeczywistość jest taka, że to co na etykiecie a w butli to zupełnie co innego. Oleje świeże spełniają wymagania normatywne, natomiast np po 800 km nie nadają się już do dalszego użytkowania (tak było z olejem w mojej eRce...) temp zapłonu oleju 112 st celcjusza, gdzie w węzłach tarcia typu panewki, turbosprężarka mamy grubo powyżej 200st. Olej o takich parametrach natychmiastowo ulega zakoksowaniu i jego właściwości lecą w dół. W chwili obecnej nie jestem wstanie polecić dobrego oleju Rozczarował mnie zarówno motu jak i millers - akurat testowałem na swoich autach i po nieznacznym przebiegu oba były liche...
Co nie wlejesz (aby miało aprobaty) będzie ok, ale zmiana max 8-10tkm…"
I tutaj wg. mnie Ucho trafił w sedno, silniki z turbo gdzie temp w niektórych miejscach dochodzi do 200 stopni dewastują olej i potrzebna jest częstsza zmiana niż w silnikach NA.
Niestety rzeczywistość jest taka, że to co na etykiecie a w butli to zupełnie co innego. Oleje świeże spełniają wymagania normatywne, natomiast np po 800 km nie nadają się już do dalszego użytkowania (tak było z olejem w mojej eRce...) temp zapłonu oleju 112 st celcjusza, gdzie w węzłach tarcia typu panewki, turbosprężarka mamy grubo powyżej 200st. Olej o takich parametrach natychmiastowo ulega zakoksowaniu i jego właściwości lecą w dół. W chwili obecnej nie jestem wstanie polecić dobrego oleju Rozczarował mnie zarówno motu jak i millers - akurat testowałem na swoich autach i po nieznacznym przebiegu oba były liche...
Co nie wlejesz (aby miało aprobaty) będzie ok, ale zmiana max 8-10tkm…"
I tutaj wg. mnie Ucho trafił w sedno, silniki z turbo gdzie temp w niektórych miejscach dochodzi do 200 stopni dewastują olej i potrzebna jest częstsza zmiana niż w silnikach NA.
Golf mk2>Mk4>GTI5>GTI7
Golf mk7 R
Jak aso reaguje na olej motul nie ma problemu z gwarancja ?
https://www.facebook.com/Golfr500/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie ma. Byle spełniał odpowiednią dla silnika normę VW
Byly: mk II 1.6D '86, mk II G60 '90, Rallye Golf '89, passat b5 1.8 '99, Passat TSI '11, Volkswagen CC TSI '13, Skoda Octavia RS TSI DSG '14, mk VI GTI Edition 35 '12,
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
to jestem ciekaw co lejesz do swojej erki;) skoro motulem zalewasz ciagnik;)myszu pisze:Motulem to ciągnik zalewam, a nie eRke
Norma o ile dobrze pamietam 504-507 i kup ori filterekPawel-7r pisze:Jak aso reaguje na olej motul nie ma problemu z gwarancja ?
Golf mk7 R
Coś nie bardzo z tą temperaturą zapłonu.korzen88 pisze: temp zapłonu oleju 112 st celcjusza
Wychodzi na to, że smaruje je ogieńkorzen88 pisze:gdzie w węzłach tarcia typu panewki, turbosprężarka mamy grubo powyżej 200st
panda6 pisze:jaki ciągnik?
Golf mk7 R
w takim razie co lejesz do erki? Penrite???:)
150 to raczej tłusty gofer dobrze zrabatowany...karpi78 pisze:150 koła to wersja bardzo oszczędna wiec i na oliwce można przyoszczędzić
Można powiedzieć R400 na giftach!