wolne obroty na zimnym 1.6 75KM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam problem z silnikiem na zimnym brakuje obrotów, jak się rozgrzeje jest w porządku. Dodam, że ten "termostat woskowy" jest uszkodzony (upierdzielony jeden plastikowy króciec). W razie czego proszę o przekierowanie
Ściągnij wtyczkę z czujnika temp.I wtedy odpal(oczywiście na zimnym)jeżeli będzie dobrze to czujnik do wymiany.Dla pewności przemierz go multimetrem.
Szukaj gdzieś na wężach,zobacz u wujka google. Przeważnie jest z przodu silnika.
Ej to nie działa odłączyłem wszystkie trzy i zapaliłem i tak samo ledwo trzyma obroty poniżej 200/min. Jak się rozgrzeje jest ok jakieś 1000/min. Więc nie wiem co mają czujniki wspólnego z obrotami?
Dodam że jest to silnik
1.6 (1595) "ez"
55 Kw
75 KM.
Dodam że jest to silnik
1.6 (1595) "ez"
55 Kw
75 KM.
- Paweł Marek
- V.I.P.
zbychu74, zanim dajesz rady dopytaj kolegi co ma pod maską, to zwykły gaźnik
wojtekp, bez elementu woskowego nie da rady. Jeśli jest niesprawny do na rozgrzanym silniku miałbyś obroty ze 2-3 tys na min. Ktoś je skręcił śrubą regulacyjną na siłowniku 3-położeniowym , efekt jest taki że na niedogrzanym obroty są za niskie. Więc postaraj się o sprawny plastyk z króććami podłącz grzanie wodne jak ma być i dopiero wtedy można regulować żeby było jak należy, wyrwiesz tą część na jakimś szrocie z zepsutego gaźnika ale trzeba trochę się naszukać.
wojtekp, bez elementu woskowego nie da rady. Jeśli jest niesprawny do na rozgrzanym silniku miałbyś obroty ze 2-3 tys na min. Ktoś je skręcił śrubą regulacyjną na siłowniku 3-położeniowym , efekt jest taki że na niedogrzanym obroty są za niskie. Więc postaraj się o sprawny plastyk z króććami podłącz grzanie wodne jak ma być i dopiero wtedy można regulować żeby było jak należy, wyrwiesz tą część na jakimś szrocie z zepsutego gaźnika ale trzeba trochę się naszukać.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Czyli trzeba szukać na szrocie, bo nowe za drogie. Dzięki
AAA jeszcze takie pytanko czym różnią się króćce plastikowe i metalowe (aluminium chyba)? bo przeglądałem google i wyświetlają się te i te
AAA jeszcze takie pytanko czym różnią się króćce plastikowe i metalowe (aluminium chyba)? bo przeglądałem google i wyświetlają się te i te