Głośność parktronica tył
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Głośność parktronica tył
Witam kolegów
Nie tak dawno kupiłem golfa 6, posiada fabryczne parktronki na przód i tył, przód ma dobrą głośność ale tył ledwo co słychać. Zlokalizowałem głośniczek od tyłu, jest w bagażniku po prawej stronie. No i teraz mam zapytanie, czy głośność parktronika można jakoś zwiększyć ?
Z góry Dzięki za pomoc.
Nie tak dawno kupiłem golfa 6, posiada fabryczne parktronki na przód i tył, przód ma dobrą głośność ale tył ledwo co słychać. Zlokalizowałem głośniczek od tyłu, jest w bagażniku po prawej stronie. No i teraz mam zapytanie, czy głośność parktronika można jakoś zwiększyć ?
Z góry Dzięki za pomoc.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Głośność parktronica tył
nie wiem czy da się zwiększyć głośność, ale...
po lewej też powinien być...może ten z lewej nie działa ?arczi99 pisze:Zlokalizowałem głośniczek od tyłu, jest w bagażniku po prawej stronie.
Głośność parktronica tył
Nie ma sygnału z lewej strony, czyli może nie ma głośniczka albo nie działa, tak czy inaczej ten z prawej działa bardzo cicho, ledwie słyszalny jest, oczywiście radio reaguje pozytywnie bo po załączeniu parktronika od razu się ścisza.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Głośność parktronica tył
powinien być...jak przeszkoda jest z lewej strony to powinno być słychać buzzer po lewej stronie...jak z prawej to z prawej.arczi99 pisze:Nie ma sygnału z lewej strony
Głośność parktronica tył
No to nie wiem, wizualizacja na radiu pokazuje poprawnie gdzie jest przeszkoda.
Gdzieś kiedyś w necie znalazłem że głośność w VW można zwiększać vagiem ale jak jest na pewno to nie wiem. Nie posiadam takiego vaga, a może ktoś mi polecić jakiś sprawdzony interface bo chętnie bym zakupił.
Gdzieś kiedyś w necie znalazłem że głośność w VW można zwiększać vagiem ale jak jest na pewno to nie wiem. Nie posiadam takiego vaga, a może ktoś mi polecić jakiś sprawdzony interface bo chętnie bym zakupił.
Głośność parktronica tył
jest możliwość regulacji i głośności i częstotliwości dźwięku - albo vcds albo jak masz aktywowane to w liczniku (ja mam tak w A3 8P)
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Re: Głośność parktronica tył
W mk6 sa 2 buzery jeden od przednich czujnikow drugi od tylnych... Regulacja czestotliwosci jak i glosnosni odbywa sie po przez adaptacje krore mozna zrobic kablem diagnostycznym VCDS, VCP... W liczniku nie ma regulacji glosnosci...
Wyslane z Tapatalk
Wyslane z Tapatalk
Krzycho
MK5 '08 GT Sport ---> [url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=90&t=546073]Kartoteka[/url]
[color=#FF0000]w sprawie liczników MFA+, stagingu, immo, wiązek pisz na emaila[/color]
MK5 '08 GT Sport ---> [url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=90&t=546073]Kartoteka[/url]
[color=#FF0000]w sprawie liczników MFA+, stagingu, immo, wiązek pisz na emaila[/color]
Re: Głośność parktronica tył
Ok, super że można podregulować, podpowiedzcie proszę jaki vag, kabel do właśnie tego tupu rzeczy.
Głośność parktronica tył
a w A3 jest - czyli jednak niby to samo a jednak nieKrzycho78 pisze:W liczniku nie ma regulacji glosnosci...
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć