Panowie mam pytanie. Aktualnie posiadam w swoim golfie mk 4 1.9 TDI AJM 1999 ECU silnika o Nr 038906019CJ. Silnik ten nie posiada elektrycznej pompy paliwa. Vacum sam sobie zasysa paliwo. Chce dołożyć oryginalną pompe paliwa wraz z koszem. Niestety po podłączeniu się pod odpowiedni pin w komputerze brak jest sygnału sterującego przekaźnik pompy paliwa (tzn. pojawia się ciągłe 7v). Według ETKI stosowany był również komputer 038906019H >>1J-X-999 999 czyli pozmianowy model po 2000r. ktory posiadał jużelektryczną pompe paliwa. Czy ktoś będzie mi w stanie powiedzieć czy na 100% ten nowszy komputer będzie obsługiwał już poprawnie sterowanie pompa paliwa??
Chciałem zastosować przekaznik czasowy, aby pompa załączała się na 3sec po przekreceniu zapłonu a następnie wyłączała + przekaznik odcinający zasilanie przy braku ciśnienia oleju (wyłączony silnik), ale nie chciałbym tego robić ze względu na brak wyłącznika bezwładnościowego (w przypadku wypadku).
Pozdrawiam
Różnice komputerów do TDI AJM
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- lortprodisz
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: Różnice komputerów do TDI AJM
spróbuj przekodowac kompa od silnika jako 4motion czyli 3 nie 2 i sprawdz czy masz napiecie zasilajace
GDZIE KUCHAREK SZEŚĆ TAM CIOSÓW DWANAŚCIE
Różnice komputerów do TDI AJM
co chcesz przez tę zmianę osiągnąć,bo nie bardzo rozumiem w jakim celu ta zmiana?wojti2001 pisze: Chce dołożyć oryginalną pompe paliwa wraz z koszem.