Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
Kącik posiadaczy MK4
joseph82, ja mam na uczelnię 13km w jedną stronę i nawet przy -15 silnik osiąga temperaturę roboczą pod koniec trasy. Nie wiem też jaki masz styl jazdy, oprócz dojazdów do pracy, gdzie większość pokonujesz na niedogrzanym silniku i trzeba w miarę delikatnie jechać. Ja zawsze trzymam obroty w okolicach 2k, jak jest niedogrzany jeszcze to delikatnie operuje gazem, bez gwałtownych przyspieszeń i nie mam problemów z dogrzewaniem. Jak już osiągnie 90 stopni to po kilku kilometrach pełen wachlarz obrotów i nie mam problemów z EGR, zmienną geometrią w turbinie, dwumasem, pompkami czy innym osprzętem.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
- majster heniek
- Forumowy spamer :)
- Auto: Jest
- Silnik: też
Kącik posiadaczy MK4
http://allegro.pl/pokretlo-typ-typu-t-1 ... 97912.html" onclick="window.open(this.href);return false;boris_kafarrow pisze:Jaki inny klucz polecicie na klucze nasadowe
lub szukaj typu L
http://allegro.pl/pokretlo-typ-l-1-2-31 ... 83705.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Gadatliwa bestia
Kącik posiadaczy MK4
mass143majster heniek właśnie mam coś takiego, ale jakieś słabe to sie wydaje, trzeba będzie może lepsze kupic
cinek2004 a mógłbyś dać jakąś aukcję dla przykładu ?
Kącik posiadaczy MK4
Craash, na tego golfa złego słowa powiedziec nie mogę. Wiem jak należy postępować z dieslem i z silnikami z turbo. Rozgrzewać, nie przekraczać obrotów jak zimny, a po pałowaniu nie gasić od razu. Mieszkam na wsi to zanim dojadę polną do domu i otworzę bramę to turbina jest ostudzona. Zimą to odpalałem i do domu jeszcze na 10 minut szedłem zanim zacząłem jazdę.
meine Golf LW5Z 3D AJM http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=442730" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Odp: Kącik posiadaczy MK4
Ciężko wpisać w Google?boris_kafarrow pisze:mass143majster heniek właśnie mam coś takiego, ale jakieś słabe to sie wydaje, trzeba będzie może lepsze kupic
Re: Kącik posiadaczy MK4
Panowie, remont silnika był robiony przy okazji podnoszenia głowicy, zapobiegawczo. Cenę dałem taką bo nie mam strasznego parcia na sprzedaż. A i tak odzew jest także sprzeda się. Wyposażenia nie ma i to jest powód sprzedaży, tak samo to co mówi Joseph, szkoda mi diesla na zimę na moje km. A zdjęcia są jakie są, rzucają się w oczy i się miały rzucać. Ktoś chce zdjęcia to pisze do mnie i dostaje 50 zdjęć. A zdjęcia robią wrażenie na tle innych. Czysty marketing. No ale co ja tutaj będę gadał, jak bym za darmo oddawał to nikt by się nie odezwał. No ale w Polsce jestem a czasami o tym zapominam.
-
- Gadatliwa bestia
Może i ciężko bo to się nazywa pokrętłocinek2004 pisze:Ciężko wpisać w Google?boris_kafarrow pisze:mass143majster heniek właśnie mam coś takiego, ale jakieś słabe to sie wydaje, trzeba będzie może lepsze kupic
- golf3dawid
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
Na co zwrócić uwagę przy kupnie 1.8t? Co sprawdzic jakieś typowe bolączki?
Ma ktoś porownanie 1.6 vs 1.8t seria? Dużo lepiej to jedzie? Jechalem leonem 180-190 KM i bardzo fajnie to jechało.
Ma ktoś porownanie 1.6 vs 1.8t seria? Dużo lepiej to jedzie? Jechalem leonem 180-190 KM i bardzo fajnie to jechało.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Mój Golf MK4 Smoked Front
Mój Golf MK4 Smoked Front
Jak wpisałeś laga 1/2" to pewnie nic nie znalazło?boris_kafarrow pisze:Może i ciężko bo to się nazywa pokrętłocinek2004 pisze:Ciężko wpisać w Google?boris_kafarrow pisze:mass143majster heniek właśnie mam coś takiego, ale jakieś słabe to sie wydaje, trzeba będzie może lepsze kupic
- czarnykurczak
- _
- Kontakt:
Raczej koniec listopadaczarnykurczak pisze:cinek2004, zarezerwowałeś już czas w grudniu?