PYTANIA-ile dostanę za takie uszkodzenia, za ile to naprawię
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
- Raptus1984
- Gadatliwa bestia
PYTANIA-ile dostane za takie uszkodzenia, za ile to naprawie
witam proszę o wycenę uszkodzenie laguny 2 sedan,2003r,2.2dci 150km,wersja privilege.Uszkodzeniu uległa cala prawa strona drzwi pogięte,błotnik porysowany,tylny błotnik wgnieciony i porysowany,drzwi pasażera nie otwierają się i szyba spadła,lusterko porysowane i przestało sie automatycznie składać.Sprawca na drodze za daleko wyjechal
Daj jakieś fotki, bo z opisu wnioskuję, że to może być szkoda całkowita (koszt naprawy przekroczy wartość auta).
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych
- Raptus1984
- Gadatliwa bestia
jutro zrobię,obtarłem sie o tyl innego auta
- Raptus1984
- Gadatliwa bestia
Szkody całkowitej raczej nie będzie, ale do wymiany są drzwi I i II (nie wiem ile kosztują nówki, bo takie powinny być brane pod uwagę w kosztorysie naprawy). Do wypłaty powinno być około 3 -4 tyś za robociznę i malowanie, plus koszt pary drzwi.
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych
- Raptus1984
- Gadatliwa bestia
tylny blotnik tez do malowania oraz lusterko które sie zlozylo i przestalo sie skladac a no i próg wgiety
- Raptus1984
- Gadatliwa bestia
V70 II gen. 2007r - uszkodzenia tylko te widocznie na zdjęciu (drzwi, błotnik, zawieszenie koła, felga, i odpalona kurtyna), reszta poduszek OK.
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
Zdecydowanie powyżej 10 tysi, przy czym
to z pewnością nie wszystko. Dostał w koło, możliwe że konieczna będzie korekta geometrii na płycie. Trzeba także uwzględnić naprawę podłogi (mocowanie wahacza lub obu wahaczy).Piasek pisze:(drzwi, błotnik, zawieszenie koła, felga, i odpalona kurtyna),
- Raptus1984
- Gadatliwa bestia
pytanko mam takie auto nie przerejestrowane warte około 8tys na umowie 4tys czy ubezpieczyciel ma prawo ustalić wartość od sumy na umowie i od niej wypłacić odszkodowanie? znam przypadek gdzie szkoda została wyceniona na 3300zł a gość miał umowę na 900zł i tyle dostał odszkodowania
Na umowie K-S ??
A co ma kwota z umowy wspólnego z wartością rynkową (w przyp. OC) lub wartością na jaką została zawarta polisa AC...
Moim zdaniem nic
A co ma kwota z umowy wspólnego z wartością rynkową (w przyp. OC) lub wartością na jaką została zawarta polisa AC...
Moim zdaniem nic
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
- Raptus1984
- Gadatliwa bestia
chodzi o wyplate z polisy oc,to ze przedstawil umowe k-s ze jest właściciele i dostal kwote jaka dal niby za auto czyli 900zl,ja tez miałem teraz szkode i mam wpisane 4tys a auto to laguna 2.2 2003r wiec wiadomo ze warta wiecej pewnie kolo 8,w uzasadnieniu temu gosciowi wpisali ze cos o wzbogaceniu ze jak dal 900 to nie moga mu wyplacic 3300
-
- Mały gagatek
Chyba sobie jaja rabią.Odszkodowanie muszą wypłaćić od wartości rynkowej a nie od wartości z umowy.Nie jest to żadne wzbogacenie bo obowiązkiem TU jest przywrócić pojazd do stanu przed szkodą i nie ważne ile kosztował.Napisz im że skierujesz sprawe do KNF i na droge sądową.
- Raptus1984
- Gadatliwa bestia
to nie zle go zrobili,mam nadzieje ze w moim przypadku tak nie bedzie bo juz na szybko chcialem samochód przerejestrowac