Problem z temperaturą do ECU - o co chodzi?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Przyspiesz kąt wtrysku ,,, ja miałem w okolicach 80 ... i odpalał ładnie ,,, jak ustawiłem miedzy 49-51 - jest gorzej ....
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
trzeba podnieść dawkę startową,bezpośrednio w sterowniku silnika,dostarcz auto lub ster to się zrobi.1jarcio pisze:p.s. czy wiecie co zrobić żeby lepiej odpalał na ciepłym.
A kąt wtrysku ustaw na 60.
Re: Problem z temperaturą do ECU - o co chodzi?
A gdzie dostarczyć auto lub sterownik i ile to kosztuje ? Odpowiedź możesz dać na PW.edzio pisze:trzeba podnieść dawkę startową,bezpośrednio w sterowniku silnika,dostarcz auto lub ster to się zrobi.1jarcio pisze:p.s. czy wiecie co zrobić żeby lepiej odpalał na ciepłym.
A kąt wtrysku ustaw na 60.
Wczoraj uzyskałem PW od forumowicza żeby przekodować sterownik na 00001 i tak uczyniłem przed chwilką i pali od strzała ale nie wiem jakie są/mogą być tego konsekwencje bo to jest z tego co wyczytałem kodowanie dla silników ze skrzynią automatyczną.
Po przekodowaniu na tę wartość auto jedzie jak wcześniej z tym, że wolniej schodzą obroty i pierwsze lekkie dotknięcie pedału gazu jest takie, że wolniej na niego reaguje ale jakoś mi to by nie przeszkadzałoby gdyby mogło tak zostać bez żadnych konsekwencji.
po zmianie kodowania ,auto jest słabsze i poszarpuje przy zmianie biegów i coś tam jeszcze....
Temat uważam z zamknięty, a z kolegą "edzio" będę w kontakcie. Pozdrawiam