Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
Kącik posiadaczy MK4
Oczywiście że serio. To tylko kawałek 10-centymetrowy, sama końcowka opierająca się o kielich. Auto prowadzi się dobrze, nie ściąga, zbieżność ustawiona, nic z autem złego się nie dzieje. Nie wiem czy wymiana jest aż tak konieczna? Gdyby nie wymiana kół nic o tym bym nie wiedział.
Dla tego pytam o radę.
Dla tego pytam o radę.
Re: Kącik posiadaczy MK4
Mama nic Ci nie mówi że tak długo siedzisz przed komputerem?karacz pisze:dopoki nie wyleci jest ok
- Stanley777
- Gadatliwa bestia
Kącik posiadaczy MK4
wron, było wymieniać koła?
A tak serio to Twoje pytanie jest tak oczywiste a raczej jego odpowiedz, jak pytanie w stylu czy na zimę wymieniać opony więc nie dziw się że karacz, szydzi żartobliwie...
Ja bym wymienił chociażby i przede wszystkim ze względu na bezpieczeństwo, na prostej trasie ok płynność jazdy itd, a niech trafi się uskok, dołek i sprężyna wysunie się z kielicha (bo właśnie ta końcówka jest odłamana) i co wtedy? Po co ryzykować? Przynajmniej ja tak to widzę
PS: Teraz tylko pytanie czy te sprężyny są stare? Czy masz zamiar wymienić tą jedną czy od razu 2 cooo?
A tak serio to Twoje pytanie jest tak oczywiste a raczej jego odpowiedz, jak pytanie w stylu czy na zimę wymieniać opony więc nie dziw się że karacz, szydzi żartobliwie...
Ja bym wymienił chociażby i przede wszystkim ze względu na bezpieczeństwo, na prostej trasie ok płynność jazdy itd, a niech trafi się uskok, dołek i sprężyna wysunie się z kielicha (bo właśnie ta końcówka jest odłamana) i co wtedy? Po co ryzykować? Przynajmniej ja tak to widzę
PS: Teraz tylko pytanie czy te sprężyny są stare? Czy masz zamiar wymienić tą jedną czy od razu 2 cooo?
Mój Były Golfik
ARL+, SkóryRecaro, CzarnyŚrodek,Tempomat, FotochromAmbient, KratkiBora, PodstopnicaNakładkiAudiTT, LamkaW8, ModułyLed6000k, DekoryAlu, FullFIS + HypeFIS, CarAudio + MFD/TV/Yatour, CzarnyFront, PrzódTyłV6, GładkaListwa, PrzelotKwas2.5", SwapHebli312/256, ZawieszenieKWv3, PoliuretanStrongFlex, TomasonTN1
Także Teeegooo... ;]]]
https://naforum.zapodaj.net/images/ba7c6910c46c.jpg
ARL+, SkóryRecaro, CzarnyŚrodek,Tempomat, FotochromAmbient, KratkiBora, PodstopnicaNakładkiAudiTT, LamkaW8, ModułyLed6000k, DekoryAlu, FullFIS + HypeFIS, CarAudio + MFD/TV/Yatour, CzarnyFront, PrzódTyłV6, GładkaListwa, PrzelotKwas2.5", SwapHebli312/256, ZawieszenieKWv3, PoliuretanStrongFlex, TomasonTN1
Także Teeegooo... ;]]]
Kącik posiadaczy MK4
Stara ma nalatane i uklepane pewnie conajmniej 200-250 tysi, a po zalozeniu jednej nowej auto moze krzywo stac, inaczej sie zachowywac itp.
Chyba żebym używkę wsadził.KoJ@K pisze:po zalozeniu jednej nowej auto moze krzywo stac, inaczej sie zachowywac itp.
Mam sprężyny do wersji gti tdi. One chyba są coś tam obniżone i nie bardzo widzę takich samych w zamienniku
- Stanley777
- Gadatliwa bestia
Kącik posiadaczy MK4
wron, no to trzeba było pisać tak od razu...
Na zbyciu mam komplet sprężyn bo zmieniałem u siebie zawieszke. A też seryjnie miałem od GTI one są obniżone bodajże o 10mm
Jak coś atakuj na PW
Na zbyciu mam komplet sprężyn bo zmieniałem u siebie zawieszke. A też seryjnie miałem od GTI one są obniżone bodajże o 10mm
Jak coś atakuj na PW
Mój Były Golfik
Także Teeegooo... ;]]]
Także Teeegooo... ;]]]
karacz pisze:dopoki nie wyleci jest ok
Złapać na trzy takie i nic nie wyleci, szkoda wymieniać na zimę, skoro i tak niskie prędkości bo śnieg
- golf3dawid
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
Przecież sprężyny nie powinny być jakieś mega drogie żeby kupować używki czy coś , a jak już to chociaż 2 takie same używki a nie jedna nowa druga stara...
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Mój Golf MK4 Smoked Front
Mój Golf MK4 Smoked Front
Kącik posiadaczy MK4
tak jak napisałem - szukam, ale nie widzę w zamienniku takich samych obniżonych: dla zawieszenia sportowego - 1J0 411 105 CEgolf3dawid pisze:Przecież sprężyny nie powinny być jakieś mega drogie żeby kupować używki
a nowe w aso to 400zł/szt