Opony i felgi do Golfa MK 4
Re: Opony i felgi do Golfa MK IV i Bory - CZYTAJ 1 POST
Panowie, jak widzicie 9,75J et20 w Leonie 1M na tyle? Ile to mniej więcej będzie wystawać?
Opony i felgi do Golfa MK IV i Bory - CZYTAJ 1 POST
Witam
Pacjent: Golf 4 TDI 130KM
Na chwile obecną posiadam sportowe zawieszenie no name (o ile obniża, nie mam pojęcia) i felgi: r17 8j ET 35 z oponami 215/40
ogólnie jeździło całkiem ok dopóki wszystko było sprawne, jednak w ostatnim czasie zaczęło się robić nerwowo podczas jazdy stąd decyzja
żeby wymienić amortyzatory/sprężyny/itd. Za parę dni wpadnie nowe zawieszenie Eibach Pro Kit -30 + KYB AGX i zastanawiam się nad doborem opon do felg o parametrach: r18 8j ET 35, gdyż na wiosnę takowe będę chciał założyć. Mógłbym zastosować oponę 215/40 tak jak było to w przypadku felg r17, ale chciałbym delikatnie zwiększyć komfort jazdy o ile będzie to możliwe.
Do rzeczy:
Panowie czy na oponie o innej szerokości/profilu niż 215/40 dla felgi r18 8J uzyskam wyższy komfort podczas jazdy? Domyślam się, że pole manewru jest bardzo małe przy tym rozmiarze, jednak zapytać muszę.
Na chwile obecną posiadam sportowe zawieszenie no name (o ile obniża, nie mam pojęcia) i felgi: r17 8j ET 35 z oponami 215/40
ogólnie jeździło całkiem ok dopóki wszystko było sprawne, jednak w ostatnim czasie zaczęło się robić nerwowo podczas jazdy stąd decyzja
żeby wymienić amortyzatory/sprężyny/itd. Za parę dni wpadnie nowe zawieszenie Eibach Pro Kit -30 + KYB AGX i zastanawiam się nad doborem opon do felg o parametrach: r18 8j ET 35, gdyż na wiosnę takowe będę chciał założyć. Mógłbym zastosować oponę 215/40 tak jak było to w przypadku felg r17, ale chciałbym delikatnie zwiększyć komfort jazdy o ile będzie to możliwe.
Do rzeczy:
Panowie czy na oponie o innej szerokości/profilu niż 215/40 dla felgi r18 8J uzyskam wyższy komfort podczas jazdy? Domyślam się, że pole manewru jest bardzo małe przy tym rozmiarze, jednak zapytać muszę.
-
- Ma gadane
Największy komfort jest na oryginalnym zatwierdzonym przez fabrykę rozmiarze. Nie masz obtarć, auto trzyma się drogi a w razie kolizji nie musisz się martwić, że Ci zakwestionują ubezpieczenie.BiLsOn pisze:Witam
Do rzeczy:
18x8 et35 , jutro dokonuje zakupu felg o takiej specyfikacji , w aucie bedzie gwint. Jakie oponki ? 205/35 czy 205/40 ? Czy może 215? jakie dystanse dac na przód i tył by wyrównac felge z nadkolem? Chce żeby przy obniżeniu felga delikatnie sie chowała w nadkolu? Piwko za odpowiedz
TOLEDO ----> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=562978" onclick="window.open(this.href);return false;
Mam u siebie 18x8J ET32, oponki Nankang 215/35 - delikatny naciag i gdybym mial mozliwosc to pewnie bym zmienial na 205. Z przodu mam dystanse 10mm, z tylu 15mm. Przod delikatnie schowany w nadkolu, tyl belka nierowna dlatego z jednej strony sie delikatnie chowa z drugiej jest na rowni z nadkolemmarkk pisze:18x8 et35 , jutro dokonuje zakupu felg o takiej specyfikacji , w aucie bedzie gwint. Jakie oponki ? 205/35 czy 205/40 ? Czy może 215? jakie dystanse dac na przód i tył by wyrównac felge z nadkolem? Chce żeby przy obniżeniu felga delikatnie sie chowała w nadkolu? Piwko za odpowiedz
a profil opony przy naciągu 205 lepiej dac 35 czy 40 ? 205 przy moim arlu to troche wąsko..
tak w ogóle , to 205 ciężko kupić..
tak w ogóle , to 205 ciężko kupić..
TOLEDO ----> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=562978" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja bym zaaplikował 205/40. Na 35 profilu naciąg by się pewnie zrobił większy, ale tosz to nie do jazdy na co dzień w 18' , tym bardziej jak piszesz o AeReLach i pewnie jeszcze jakiś zawirusowany ...
Własnie przydałoby sie coś do jazdy na codzień rownież.. arl + hybryda.
Witam
Szybkie pytanie, bo nie znalazłem konkretnej odpowiedzi.
Czy do Golfa 4 podejdzie koło 205/45 r16 czy będzie za małe???
Bo mam możliwość nabyć w dobrych pieniądzach
Szybkie pytanie, bo nie znalazłem konkretnej odpowiedzi.
Czy do Golfa 4 podejdzie koło 205/45 r16 czy będzie za małe???
Bo mam możliwość nabyć w dobrych pieniądzach
Młody_S, jak nie znalazłeś konkretnej odpowiedzi ?
PIERWSZA STRONA!!
PIERWSZA STRONA!!
VR6-->drze się nie do wytrzymania, w ogóle nie jedzie, trzepie, a jeźdzę jak *#cenzura#*, cała wypłata na benę w jedną noc
Pierwszy post oczywiście widziałem nie raz, i wiem ze standard to 205/55 jednak liczyłem ze ktoś przerabiał takie odstępstwa od regułyM@XIMUS pisze:Młody_S, jak nie znalazłeś konkretnej odpowiedzi ?
PIERWSZA STRONA!!
zwłaszcza ze kiedyś przeglądałem temat konkretnego auta na takich kołach w dziale Nasze Auta...
PRZEPRASZAM ZA SPAM
Nie było tematu
viewtopic.php?f=89&t=525328" onclick="window.open(this.href);return false; tu masz takie opony. Według mnie na żywo musi to wyglądać tragicznie, na seryjnym zawieszeniu i oponie 205/55 są ogromne luki w nadkolach,a na tych to już całkiem