[zewnątrz] mycie auta
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
[zewnątrz] mycie auta
PH ma równe 9, ale po rozcieńczeniu jest bliskie neutralnemu. Zresztą jak już rozmawiamy o odczynach, to Magi ma PH zdaje się coś koło 11 Ja stosuję regularnie K2 i nie ma problemu ze spływaniem wosku. Miałem Magi, miałem Espumę, teraz mam K2 i naprawdę w tej cenie jest bezkonkurencyjna. Przede wszystkim b. dobrze domywa (poziom Magi) ale nie śmierdzi (koncentrat dla mnie pachnie nawet jakimś ajerkoniakiem, czy czymś w tym stylu )
-
- Użytkownik
[zewnątrz] mycie auta
no to biere, stosujesz z wiaderka i fibre czy masz pianowniczke? rozcieńczenie jakie na litr dajesz?
PS
ale jest dużo innych środków do wypróbowania, np TENZI neutro.... czy ich zielona piana, z tymże na pianie napisane jest żeby nie wyschło na aucie, ceny znośne.
PS
ale jest dużo innych środków do wypróbowania, np TENZI neutro.... czy ich zielona piana, z tymże na pianie napisane jest żeby nie wyschło na aucie, ceny znośne.
[zewnątrz] mycie auta
Mam przerobionego marolexa 2000. Leję ok. 75-80 ml/1,6 L wody, 3 filce z glorii.
Będzie Pan zadowolony
Będzie Pan zadowolony
-
- Użytkownik
[zewnątrz] mycie auta
a j mam Mr Foamer i Marolexa też, i powiem Ci Mr Foamer jest bezbłędny, ale pompka jest po prostu do kitu.
-
- Użytkownik
[zewnątrz] mycie auta
Nie ma mowy z tym K2 BORA, 50ml na 1.5L dałem, felgi zrobiły się białe, nie polecam nikomu, środek żrący.
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
[zewnątrz] mycie auta
A mówiłem brać Magifoam Autobrite lub VP Advanced Neutral Snow Foam. Z budżetowych, to Shiny Garage lub Blink.
A tak na marginesie, jak felgi polerowane, to szybko spłukiwać pianę.
A tak na marginesie, jak felgi polerowane, to szybko spłukiwać pianę.
-
- Użytkownik
[zewnątrz] mycie auta
Spokojnie, nie narobiło mi aż takich szkód, felgi już odpolerowane zaś, dzięki bogu mam magirsa cynamonowego i on daje rade, także dobrze że nie musiałem tego z powrotem wrzucać na maszynę.
było tak, pojechałem na myjnie ze swoją pianownicą, walnąłem po całym aucie, felgi na sam koniec i do końca były mokre. Wpadłem na myjke i od razu przy myciu wstępnym widziałem że się zrobiły białe zacieki na polerce, gdybym potrzymał to dłużej to bym sobie narobił biedy.
Środek nie jest zły, sadzę zgarną, ale nie jest uniwersalny niestety, ja wracam do LUDWIKA a na koniec woskowanie, ludwik mi nigdy nic nie zrobił.. zresztą... rąk nie nieszczy, za te autobrity i inne uważam, że cena jest chora, ludwikiem dość dobrze się myje na koniec wosk colinite i jest bardzo dobrze.
Zaś jeszcze po drodze spróbuje TENZI NEUTRO... bo jest w normalnej cenie/ 34zeta za 5L
było tak, pojechałem na myjnie ze swoją pianownicą, walnąłem po całym aucie, felgi na sam koniec i do końca były mokre. Wpadłem na myjke i od razu przy myciu wstępnym widziałem że się zrobiły białe zacieki na polerce, gdybym potrzymał to dłużej to bym sobie narobił biedy.
Środek nie jest zły, sadzę zgarną, ale nie jest uniwersalny niestety, ja wracam do LUDWIKA a na koniec woskowanie, ludwik mi nigdy nic nie zrobił.. zresztą... rąk nie nieszczy, za te autobrity i inne uważam, że cena jest chora, ludwikiem dość dobrze się myje na koniec wosk colinite i jest bardzo dobrze.
Zaś jeszcze po drodze spróbuje TENZI NEUTRO... bo jest w normalnej cenie/ 34zeta za 5L
- piteks
- _
[zewnątrz] mycie auta
Ja śmigam na bezdotykdaniela pisze:Panowie jaki patent na mycie auta zima?
mkIII: viewtopic.php?f=88&t=460254&p=5542641#p5542641" onclick="window.open(this.href);return false;
mkIV: viewtopic.php?f=89&t=563488" onclick="window.open(this.href);return false;
mkIV: viewtopic.php?f=89&t=563488" onclick="window.open(this.href);return false;
- piteks
- _
[zewnątrz] mycie auta
Nie. Często mam czyste auto, nawet w zimie . Unikam mycia na zewnątrz tylko jak jest mróz na polu . Generalnie zimą korzystam z bezdotyku .daniela pisze:Czyli cala zime jezdzisz brudnym?
- miko
- black point
- Kontakt:
[zewnątrz] mycie auta
Szybkie mycie, wycieranie i do garażu, najlepiej na noc żeby dokładnie wysechł, do -5 się sprawdzadaniela pisze:Panowie jaki patent na mycie auta zima?
No chyba że temp spadnie poniżej -10 to brudasem jeżdżę
Re: [zewnątrz] mycie auta
A na bezdotykowych uzywacie tej szczoty czy tylko mikroproszek?
ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm