Reflektory Vento
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Reflektory Vento
Witam,
W najbliższym czasie mam zamiar wymienić reflektory w moim Vento. Chciałbym żeby dobrze świeciły, dlatego od początku na pierwszym miejscu są lampy firmy hella.
Lecz ostatnio przeglądając alledrogo znalazłem różne lampy (linki poniżej) i teraz moje pytanie, czy któreś z tych lamp zapewnią mi taki sam, lub lepszy komfort jazdy jak przypadku lamp hella, czy te lampy tylko ładnie wyglądają, ale są do niczego w warunkach nocnych.
Proszę o odpowiedzi osób które już spotkały się z tymi lampami.
Pozdrawiam.
Mateusz
http://allegro.pl/lampy-vw-vento-black- ... 80374.html
http://allegro.pl/reflektory-lampy-vw-v ... 75974.html
http://allegro.pl/reflektory-lampy-vw-v ... 95026.html
W najbliższym czasie mam zamiar wymienić reflektory w moim Vento. Chciałbym żeby dobrze świeciły, dlatego od początku na pierwszym miejscu są lampy firmy hella.
Lecz ostatnio przeglądając alledrogo znalazłem różne lampy (linki poniżej) i teraz moje pytanie, czy któreś z tych lamp zapewnią mi taki sam, lub lepszy komfort jazdy jak przypadku lamp hella, czy te lampy tylko ładnie wyglądają, ale są do niczego w warunkach nocnych.
Proszę o odpowiedzi osób które już spotkały się z tymi lampami.
Pozdrawiam.
Mateusz
http://allegro.pl/lampy-vw-vento-black- ... 80374.html
http://allegro.pl/reflektory-lampy-vw-v ... 75974.html
http://allegro.pl/reflektory-lampy-vw-v ... 95026.html
Trochę techniki i człowiek się gubi
Lepiej skończyć w pięknym szaleństwie niż w szarej nudnej banalności...
A Świstak siedzi, bo mu neostrada nie działa
Reflektory Vento
Oryginalne lampy wcale tak źle nie świecą pod warunkiem, że masz dobry odbłyśnik, odpowiednie napięcie na żarówkach, dobre żarówki oraz właściwie ustawione lampy. W pierwszym linku 2 zdjęcie - nie bez powodu w komplecie z lampami jest przekaźnik bo spadki napięcie w instalacji po tylu latach potrafią być spore, a to bezpośrednio przekłada się na ilość światła.
Co do lamp się nie wypowiem.
Co do lamp się nie wypowiem.
Reflektory Vento
O przekaźnikach to wiem. Będę je montował razem z nowymi lampami.
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Reflektory Vento
Zanim wymienisz lampy to proponuje Ci zrobic patent z przekaznikami do lamp...zrobilem je u siebie i teraz nic tylko jezdzic w nocy:) (wczesniej swiatla dlugie swiecily tak jak mijania teraz) po pomiarach okazalo sie ze bez przekaznikow na lampie mialem ok 10v zamiast 12v...niestety wiekszosc mk3 cierpi na spadek powera na lampach i zastosowanie przekaznikow jest to jedyny sensowny sposob rozwiazania tego problemu.
Reflektory Vento
Może to coś by dało, gdyby nie to że w prawej lampie, nie mam już prawie połowy odbłyśnika
Dlatego też chcę kupić nowe lampy.
I tu pojawia się pytanie, czy dostępne "tuningowe" lampy, przy takich samych parametrach napięcia, identycznych żarówkach, będą świecić tak samo dobrze jak nowe lampy hella, czy jednak gorzej.
Dlatego też chcę kupić nowe lampy.
I tu pojawia się pytanie, czy dostępne "tuningowe" lampy, przy takich samych parametrach napięcia, identycznych żarówkach, będą świecić tak samo dobrze jak nowe lampy hella, czy jednak gorzej.
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Reflektory Vento
Akurat napiecie nie ma nic do tego jezeli chodzi o typ lampy...lampa to lampa...na Twoim miejscu albo bym wymienil na org hella i zastosowal przekazniki albo kupil sobie jakies bajeranckie soczewki+przekazniki ewentualnie projektory helli;)...bedziesz zadowolony;)...w ostatecznosci jezeli bedzie ciezko dostac cos do ventyla to zawsze mozesz zmienic mache gril i zalozyc bebechy od gofera:D...jezeli posiadasz multimetr to wez odpal autko zapal swiatla i zmierz napiecie jakie masz na wtyczkach w lampie (koniecznie z podlaczana zarowka)...obstawiam ze bedzie z 10-11V...a uwierz mi 1V robi duza roznice w swieceniu swieczek:).
Reflektory Vento
Odbłyśniki do regeneracji i masz jak nowe, a przy okazji no jednak taniej niż nowe. Rozłożenie lamp banalnie proste.Mithgar pisze:Może to coś by dało, gdyby nie to że w prawej lampie, nie mam już prawie połowy odbłyśnika
- Paweł Marek
- V.I.P.
Reflektory Vento
Mithgar, po pierwsze to musisz zdecydować czy chcesz miec tylko zwykłe dobrze świecące reflektory czy myślisz o tunigu optycznym poważnie. Bo w pierwszym przypadku starczą tanie zamienniki np Depo, sam takie mam już 12 lat i są ok. A a drugim przypadku sama zmiana reflektorów to mało, to będzie rodzynek na zwykłym chlebie. Co do jakosci świecenia zdania sa różne, w praktyce dopiero po założeniu się przekonasz
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Reflektory Vento
Podbijam temat- taki sam problem występuje w moim golfie. Jakie przekaźniki zastosować? Jak zamontować je do układu? Ktoś byłby taki dobry i narysował proty schemat chociażby w paincie ? będę wielce zobowiązany.
- palio
- _
- Auto: Ford Mondeo MK3
- Silnik: 2.0
- Kontakt:
Reflektory Vento
MuminekZG, czytałeś chociażby ten temat - viewtopic.php?t=64358" onclick="window.open(this.href);return false;
Reflektory Vento
A widzisz... szukałem po elektryce i nie znalazłem a po wpisaniu "przekaźnik" w szukajke ten temat był najbliżej dzięki...