[All VW] Przekaźniki świateł
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Re: [All VW] Przekaźniki świateł
Witam Panowie.
Kiedys montowalem juz przekazniki w golfie 3.
Teraz przyszedl czas na zrobienie tego w corrado. podlaczylem wszystko na 99.9% zgodnie ze schematem. W corrado sa swiatla H4/H3
Napotkalem jednak pewien problem z ktorym nie moge sie uporac.
Zalaczajac swiatla postojowe, swieca sie odrazu mijania. Gdy odlacze minus ( brazowy ) od zarowki postojowej w lewej lampie, wszystko dziala bez zarzutu.
Pisalem na elektrodzie, ale chyba kazdy wie jak to tam jest..
Mam nadzieje ze tutaj ktos mi pomoze
Kiedys montowalem juz przekazniki w golfie 3.
Teraz przyszedl czas na zrobienie tego w corrado. podlaczylem wszystko na 99.9% zgodnie ze schematem. W corrado sa swiatla H4/H3
Napotkalem jednak pewien problem z ktorym nie moge sie uporac.
Zalaczajac swiatla postojowe, swieca sie odrazu mijania. Gdy odlacze minus ( brazowy ) od zarowki postojowej w lewej lampie, wszystko dziala bez zarzutu.
Pisalem na elektrodzie, ale chyba kazdy wie jak to tam jest..
Mam nadzieje ze tutaj ktos mi pomoze
-
- Mały gagatek
Wg mnie masz w lampie słabe masowanie przez co część prądu, która powinna płynąć przez masę wraca przez obwód świateł mijania a następnie przez cewkę przekaźnika. Napraw masę w lampie. Dla sprawdzenia mojej teorii podłącz na krótko masę do żarówki pozycji. Piwo się należy. Pozdrawiam
Chcę sobie założyć przekaźniki w moim mk4 Niestety mam jakiś problem z imageshack, zreuploadował by ktoś fotki z pierwszego postu? Przynajmniej schemat Warto zakładać aż 4 sztuki przekaźników? Wydaje mi się, że dwa powinny wystarczyć. Może spytam od razu w którym miejscu najlepiej je założyć, jeżeli ma to jakieś znaczenie to mam 1.9tdi ALH. Serdeczne dzięki i Pozdro!
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Jesteś pewny? Ktoś w jakimś temacie pisał, że dopiero od mk5, a kto inny pisał, że robił taką instalacje w mk4. Także nie wiem
-
- Nowicjusz
witam nie bede zaczynał nowego tematu bo mam tylko takie krótkie pytanie, opłaca się zakładać przekaźniki na światła jeśli prąd na włączonych żarówkach to 13 V?
Witam,posiada ktoś kompletną poradę wraz ze zdjęciami z pierwszego postu? Coś nie mogę załadować zdjęć
- LoLs
- Forum Master
- Auto: bmw
- Kontakt:
ale porada jest opisana tutaj podobnie http://mk2.vwgolf.pl/porada15.html" onclick="window.open(this.href);return false; ogólnie to zasada prosta z przekaźnikiem, podstawa elektroniki
[URL=https://meettomy.site]Sexy Womans in your town[/URL]
Witam mam takie pytanie przy zmierzonym napięciu na aku mam 13.9 na wolnych obrotach przy włączonych światłach, radiu, wzmacniaczu i CB, czy takie napięcie nie jest za niskie ???? i drugie pytanie na żarówce zmierzyłem 12.8 czy warto zakładać przekaźniki ???.... Witam po mierzylem to jeszcze raz i teraz na postoju przy włączonym tym wszystkim wymienionym wyżej mam 14.4 widocznie moj miernik ma wskazania zależne od pogody na żarówkach przy zapalonym silniku 12.9-13 warto zakladać przekaźniki ????
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
kyrpek,
lepiej zobacz czy na długich pociągnięcie manetki coś Ci daje, bo jeśli wtedy dają mocniej to załóż chociaż na długie przekaźnik
lepiej zobacz czy na długich pociągnięcie manetki coś Ci daje, bo jeśli wtedy dają mocniej to załóż chociaż na długie przekaźnik
Proszę o aktualizację zdjęc z pierwszego postu.
Założyłeś temat z problemem swojego auta i ktoś Ci pomógł? Czuj się zobowiązany napisać co było przyczyną problemu i w jaki sposób go rozwiązałeś!
- Damianas22
- Nowicjusz
Witam,
Przeleciałem cały temat od pierwszego postu i niestety nie mogę dojść do ładu z podłączeniem.
Ma ktoś jakiś "łopatologiczny" schemat co jak podłączyć?
Był bym wdzięczny
Przeleciałem cały temat od pierwszego postu i niestety nie mogę dojść do ładu z podłączeniem.
Ma ktoś jakiś "łopatologiczny" schemat co jak podłączyć?
Był bym wdzięczny
Stary VW dla mnie to Pasja dla innych to i tak gnijąca ruina...
Nie stwarzaj zagrożeń!! Pracuj bez pośpiechu
Ford Sierra RS Cosworth - marzenia
Nie stwarzaj zagrożeń!! Pracuj bez pośpiechu
Ford Sierra RS Cosworth - marzenia
-
- Ma gadane
na 33 stronie masz mój schemat podłączenia,mam w taki sposób podłączone dwa lata i działa do dziś.Damianas22 pisze:Przeleciałem cały temat od pierwszego postu
dodam tylko że warto to zrobić bo światła są lepsze.
to jest ten schemat.