dopiero gejzer

Az jestem ciekawy czy nastąpią jakieś widoczne zmiany i co nam tutaj opiszeszMichał_1977 pisze:Jutro montaż wszystkiego,zobaczymy co wyniknie

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Az jestem ciekawy czy nastąpią jakieś widoczne zmiany i co nam tutaj opiszeszMichał_1977 pisze:Jutro montaż wszystkiego,zobaczymy co wyniknie
Mam taką pompę, zostawiłem sobie (na pamiątkę) od mojego starego ASZ-eta. Jezeli poważnie myślisz o wymianieMichał_1977 pisze:Trzeba się będzie rozejrzeć za pompą w przystępnej cenie i zmienić
Kurde,aż tyleDetektor pisze:ciśnienie otwarcia zaworu przelewowego powinno wynosić 12bar.
Nie wiem jak finansowo stoi braciach,bo trochę wydatków miał ostatnio i jeszcze koszty naprawy autaDetektor pisze:Jezeli poważnie myślisz o wymianie
to odezwij się na pw w razie czego
Te dane, które ja napisałem to informacje podane dla użytkowników przez samego vw.Detektor pisze:Jeśli chodzi o samą pompę to na biegu jałowym
powinna podawać 1bar, przy 2000tyś/min. powinno być 2bary, za to ciśnienie otwarcia zaworu przelewowego
powinno wynosić 12bar.
J.B.S., jest tak jak napisałem-wcześniej jak auto postało i przekręciłem kluczyk,to słychać byłoJ.B.S. pisze:Ale słyszysz jak pompka działa?
Teraz nawet po nocy wsiadam i nie ma tego dźwięku,tylko takie cichutkie tiiiii,jakby było ciśnienie w układzie,a pompa w baku tylko dobijała,ale tego ciśnienia nie ma,bo np. teraz pójdę do niego i będzie jak wcześniej:Michał_1977 pisze:wyraźny chlupot w baku,jakby wir jakiś powstawał
Chodzi mi o to,czy pompę da się jakoś sprawdzić bez wyjmowania przykładając miernik do pinów?Michał_1977 pisze:auto nie odpala od strzała jak wcześniej,tylko tak jakby zaczynało łapać od pierwszego obrotu wałem,ale całkowicie odpala dopiero po kilku obrotach.
Taki jak wcześniej na którym nie było problemów,czyli Filtron.J.B.S. pisze:Jaki filtr zamontowałes ?Chodzi o firmę.
Z filtrem paliwa Filtrona nie miałem nigdy problemu.Mają zapewne Ci,którzy zapominają lub nie wiedzą o małych o-ringach na podgrzewacz i zakładają ze starymi. Raz tylko miałem akcję z filtrem oleju do Audi A4 1Z- miał coś z gwintem,łapał na pół zwoju i tyle,dalej nie szło kręcić.Chłopak ze sklepu za 10 minut był już u mnie z drugim i poszło bez problemu. Tyle moich niemiłych wspomnień z Filtronem.J.B.S. pisze:Choc raz w fordzie fokusie przez ich filtr zapowietrzała mi się pompa
cieszyłem się,ale nie za długo,bo później mimo że auto stało parę godzin,już tego nie zauważyłem.Działać działa,bo jak przyłożę do niej dłoń i przekręcę kluczyk,to czuję jak pracuje,tylko pytanie,czy z odpowiednią mocąMichał_1977 pisze:Chlupot w baku powrócił
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 58 gości