[mk3] Problem z elekroniką silnik 2E
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] Problem z elekroniką silnik 2E
Witam mam silnik 2E i kolega taksamo ale są rużne obiawy . Np po odłączeniu zaworó stabilizacij biegu jałowego ałtko chodzi dalej taksamo po odłączeniu sondy lambda , reaguje tylko na odłączenie przepływomieża gaśnie . A u znajomego juz po odłączeniu zaworó stabilizacyjnego biegu jałowego .Niewiem co to może być?????? Na paliwie nierówno chodzi !! Opuznienie przy przyspieszaniu i zrywanie ,szarpanie .Na LPG niema takich objawów.PROSZĘ O PORADY ?????
- piotrek1313
- Użytkownik
Re: [mk3] Problem z elekroniką silnik 2E
Generalnie samochod powinien dzialc ze wszsytkim podlaczonym Nie wiem co to moze byc, ze w jednym autku po odlaczeniu krokowca silnik gasnie a w innym chodzi dalej, ale ja bym sie nie przejmowallenek5 pisze:Witam mam silnik 2E i kolega taksamo ale są rużne obiawy . Np po odłączeniu zaworó stabilizacij biegu jałowego ałtko chodzi dalej taksamo po odłączeniu sondy lambda , reaguje tylko na odłączenie przepływomieża gaśnie . A u znajomego juz po odłączeniu zaworó stabilizacyjnego biegu jałowego .
lenek5 pisze: Na paliwie nierówno chodzi !! Opuznienie przy przyspieszaniu i zrywanie ,szarpanie .Na LPG niema takich objawów.PROSZĘ O PORADY ?????
No, jak na NOS-ie wszystko ok, to na pewno nie ma problemow z zaplonem Pozostaja dwie pozostale rzeczy:
1. sprawdz dolot powietrza, czy silnik nie ciagnie gdzies lewego powietrza.
2. (chyba bardizej prawdopodobna przyczyna twojego problemu) Sprawdz cisnienie pompy paliwa i filtr. Byc moze sie pompa juz skonczyla, alebo po prostu zapchal sie filtr (polskie paliwo ).
Pozdrawiam