Kącik posiadaczy MK7
Moderator: VIP
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
Kącik posiadaczy MK7
Kolega Pirzu miał i opisał go w swoim temacie o mk7. U mnie skrzynia puki co jest O.K.
- piteks
- _
Kącik posiadaczy MK7
I jak? Używałeś już tego preparatu?navwiedzony pisze: Przypomniałem sobie, że kiedyś zakupiłem taki oto specyfik wurth'a
- navwiedzony
- 777
- Auto: Golf 7R
- Silnik: CJXC
Kącik posiadaczy MK7
Musiałem przekopać całe moje zasoby kosmetykowo-preparatowe, ale w końcu udało mi się to cudo odnaleźć
No i dziś po wypucowaniu autka i ogarnięciu wnętrza przystąpiłem do ataku Za dużo nie jeździłem (a co najważniejsze nie przejechałem mojego "ukochanego" połatanego odcinka dziurawo-pofalowanego, na którym wszystko odzywa się ze zdwojoną siłą), ale wygląda na to, że pomogło - schowek zamilkł
Przy okazji pochwalę się też zimowym setupem, bo pewnie link do fotek, który wrzucałem do czyjegoś tematu niektórym umknął i nie widzieli czarnych Dover-ów
Maleńkie są, ale tragedii nie ma. Dodatkowo oczywiście ciut większy komfort jazdy, a i przy dystrybutorze jest sympatyczniej - w porównaniu do letnich 17-stek średnie spalanie spadło o dobre pół litra.
No i dziś po wypucowaniu autka i ogarnięciu wnętrza przystąpiłem do ataku Za dużo nie jeździłem (a co najważniejsze nie przejechałem mojego "ukochanego" połatanego odcinka dziurawo-pofalowanego, na którym wszystko odzywa się ze zdwojoną siłą), ale wygląda na to, że pomogło - schowek zamilkł
Przy okazji pochwalę się też zimowym setupem, bo pewnie link do fotek, który wrzucałem do czyjegoś tematu niektórym umknął i nie widzieli czarnych Dover-ów
Maleńkie są, ale tragedii nie ma. Dodatkowo oczywiście ciut większy komfort jazdy, a i przy dystrybutorze jest sympatyczniej - w porównaniu do letnich 17-stek średnie spalanie spadło o dobre pół litra.
Były: mk3 GT Colour Concept; mk3 GTI TDI 20 Jahre; mk4 GTI TDI Exclusive; mk7 1.4 Highline z DSG
- piteks
- _
Kącik posiadaczy MK7
Też mam 16-stki na zimę i także zauważyłem większy komfort oraz mniejsze spalanie. Bardzo ładnie się prezentują Twoje felgi na srebrnym aucie .navwiedzony pisze: Dodatkowo oczywiście ciut większy komfort jazdy, a i przy dystrybutorze jest sympatyczniej - w porównaniu do letnich 17-stek średnie spalanie spadło o dobre pół litra.
Fajnie, że udało się zmniejszyć trochę "muzykę plastików". W takim razie, też muszę spróbować.
- piteks
- _
- navwiedzony
- 777
Kącik posiadaczy MK7
A ja jestem po kilku przejazdach moim "ukochanym" odcinkiem i nadal jest cisza Tzn. ze strony wypsikanego schowka. Z innymi miejscami nie bardzo jest jak tym preparatem zawalczyć - podsufitki raczej nie spryskam.. No, ale ważne, że główny winowajca mojego bólu głowy jest na razie uciszony.
Oby u Ciebie też zadziałał
Oby u Ciebie też zadziałał
Były: mk3 GT Colour Concept; mk3 GTI TDI 20 Jahre; mk4 GTI TDI Exclusive; mk7 1.4 Highline z DSG
- piteks
- _
- piteks
- _
Kącik posiadaczy MK7
navwiedzony
No i "Wurth" dotarł wczoraj do mnie. Popsikałem nim schowek, kratki wlotu powietrza (bo ostatnio też zaczęły "śpiewać" zwłaszcza skrajna lewa, a w okolicy środkowych coś wpadało w rezonans) oraz swój fotel od spodu (miejsce łączenia siedziska z oparciem). Zrobiłem pierwszy przejazd i odpukać jest cisza . Zobaczę dzisiaj jak się sprawy mają na "odcinkach specjalnych" .
Wielkie dzięki
No i "Wurth" dotarł wczoraj do mnie. Popsikałem nim schowek, kratki wlotu powietrza (bo ostatnio też zaczęły "śpiewać" zwłaszcza skrajna lewa, a w okolicy środkowych coś wpadało w rezonans) oraz swój fotel od spodu (miejsce łączenia siedziska z oparciem). Zrobiłem pierwszy przejazd i odpukać jest cisza . Zobaczę dzisiaj jak się sprawy mają na "odcinkach specjalnych" .
Wielkie dzięki
Re: Kącik posiadaczy MK7
U mnie też środkowa kratka zaczęła wpadać w rezonans. Może i ja to zakupie?
- piteks
- _
Kącik posiadaczy MK7
Nie chce nic zapeszać ale jest o niebo lepiej. "Odcinek specjalny" przejechałem, ogrzewanie włączyłem i na razie jest O.K. Jedynie mój fotel dalej skrzypi ale też jakby mniej. Zobaczymy jak będzie dalej. Puki co jestem zadowolony .
- navwiedzony
- 777
Re: Kącik posiadaczy MK7
Faktycznie, może lepiej nie zapeszajmy, ale ja też przejechałem już mój "ulubiony" fragment drogi kilkanaście razy i wciąż jest dobrzepiteks pisze:Nie chce nic zapeszać ale jest o niebo lepiej. "Odcinek specjalny" przejechałem, ogrzewanie włączyłem i na razie jest O.K. Jedynie mój fotel dalej skrzypi ale też jakby mniej. Zobaczymy jak będzie dalej. Puki co jestem zadowolony .
Ciekawe tylko jak długo się efekt utrzyma i czy (a raczej kiedy) nowe ogniska niechcianej "muzyki" się pojawią...
Nie ma za co - ciesze się, że Tobie też pomógłpiteks pisze:navwiedzony Wielkie dzięki
Zaszkodzić nie powinno, a i pomóc może.sliwa404 pisze:Może i ja to zakupie?
- piteks
- _
Kącik posiadaczy MK7
Ooo. Powiało chłodem i pesymizmem . Coś Twoja wiara w vw upadła .navwiedzony pisze:Ciekawe tylko jak długo się efekt utrzyma i czy (a raczej kiedy) nowe ogniska niechcianej "muzyki" się pojawią...
- navwiedzony
- 777
Kącik posiadaczy MK7
Hehe, no coś w tym jest! Ale żeby nie było - moja wiara w wiele rzeczy, firm i spraw upadła, vw nie jest tutaj odosobnionym przypadkiem