Coś nie tak ze świecą żarową przepuszcza
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Po wymianie świec cos jest nie tak z jedną ze świec gdyż wydobywa (dmucha) się z pod niej powietrze. Pierwsze co mi przyszło do głowy to że może być wadliwa, no ale jednak tak nie jest bo wykręciłem ta nową i wkręciłem starą i jest to samo!
Nie mam pojęcia co jest nie tak, gwint raczej nie zerwany bo się wkręcała lekko wkręciłem ją rękoma a później dokręciłem kluczem.
Nie wiem co robic, moze można tam jakos uszczelnić czymś ? Mial może ktoś podobmy przypadek proszę o pomoc
Pozdrawiam
Po wymianie świec cos jest nie tak z jedną ze świec gdyż wydobywa (dmucha) się z pod niej powietrze. Pierwsze co mi przyszło do głowy to że może być wadliwa, no ale jednak tak nie jest bo wykręciłem ta nową i wkręciłem starą i jest to samo!
Nie mam pojęcia co jest nie tak, gwint raczej nie zerwany bo się wkręcała lekko wkręciłem ją rękoma a później dokręciłem kluczem.
Nie wiem co robic, moze można tam jakos uszczelnić czymś ? Mial może ktoś podobmy przypadek proszę o pomoc
Pozdrawiam
+ specjalna pasta do osadzania wtryskiwaczy ---- uszczelni gwint i pozwoli w przyszłości bez problemu odkręcić świeczki
http://mercedes.sklep.pl/akcesoria/203- ... -febi.html" onclick="window.open(this.href);return false; dokładnie taką ma ....
http://mercedes.sklep.pl/akcesoria/203- ... -febi.html" onclick="window.open(this.href);return false; dokładnie taką ma ....
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Ta pasta nie tyle ma uszczelnić połączenie co ułatwić późniejszy demontaż, tam jest metal na metal i jeśli powierzchnie są czyste, a świeca jest dokręcona odpowiednim momentem to nie ma prawa przepuszczać.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Zgadza się kolego,ale jak na niej wkręci,to i uszczelni92arek pisze:Ta pasta nie tyle ma uszczelnić połączenie co ułatwić późniejszy demontaż