Golf 3 GTI nierówna praca po nagrzaniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Golf 3 GTI nierówna praca po nagrzaniu
Jedz zobacz co komputer pokazuje. Swiece i kable ogarnij to podstawa ! Przeplywke jak uszkodziłeś no to będzie blad :/ hmm przepustnice ja czyszczę szmateczka pędzelkiem i benzyną. Daj znac co komputer pokaże. Ile będę mógł to podpowiem i pomogę. Bardziej sie obawiam ze przeplywke załatwiłeś na amen.
Mój MK3 VR6 USA
viewtopic.php?f=88&t=561736&p=6644026#p6644026" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=88&t=561736&p=6644026#p6644026" onclick="window.open(this.href);return false;
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
diode wepnij w kabel przepływki i mozna bez niej jezdzić
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
-
- Nowicjusz
Sprawdzilem silnik pod komputerem i wywalilo ze jest walniety czujnik połozenia przepustnicy G69.Takze wymienic mam cała przepustnicę czy tylko ten czujnik????
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
czujnik ,w przepustnicy ogólnie to nie ma sie co zepsuć ,chyba ze jeszcze spręzyna
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
Hmm nie wiem kto ma jaka teorie ale ja mialem przy 1.6aft i przy 2.8aaa walnięte przepustnice a dokladnie czujniki jej położenia w aaa taki plus ze mozna wymienić sam czujnik koszt 80.zl. Przy aft cala przepustnica koszt 1300.zl. Hehe nie wiem jak dokladnie u Ciebie to wygląda.
Mój MK3 VR6 USA
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
gdzie 1300zł przepustnica , za 100zł na szrocie można znależć i czsami oni nie wiedza że to tyle wart i do czego to jest. zeszta można inna założyć z innego silnika lub przerobić na 1 punkt to juz wogole nie ma sie co zepsuć
Kolego napisałem ceny nowych części, taką cenę zaśpiewali mi w sklepie a swojego czasu do aft byl problem bo malo spotykany silnik. Teraz mam aaa i czujnik jest wymienny koszt 80.zl. Wszystko ma swoja cenę. Dążę do tego ze warto złapać za Tel. przedzwonić w kilka miejsc, popytać o ceny. Czasami oplaca sie kupic cos nowego niż 20 letniego. Ja wolalem sprzedaż aft i dolozyc do aaa
Mój MK3 VR6 USA
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
nowych czesci do takiego trupa bym nie wsadził ,całego swapa taniej by kupił np abf-a sprawnego lub dołożył i wziął vr6
Dokladnie, ale jak pisałem Tel kosztuje grosze wiec warto zadzwonic w kilka miejsc i wypytać o ceny lub tez allegro
Mój MK3 VR6 USA
-
- Nowicjusz
Witam wiec tak zmienialem pompe wody bo nie mialem ogrzewania a jak sie okazało to z klapek poparciała gąbka wiec zakleilem to po swojemu, i ustaweialem z mechanikiem rozrzad.Ustawilismy według kresek czyli na fabryke i teraz wóz jez zamól totalny na vag comie wywalilo mi czujnikm połozenia przepustnicy.Kuzwa juz mnie dobija ten samochód!!!!!!!!!!!!
kolego zdejmij rozrząd i ustaw nie na kreski tylko na gmp.Wykręć świecę,ustaw tłok w górny martwy punkt,zdejmij dekiel zaworów ustaw mijanie na wałku i tyle.Sprawdz czy pasek masz taki jak powinien i czy czasem nie jest o ząb czy dwa za długi.Nie wiem jaki masz silnik czy na aparacie zapłonowym ?Jeśli tak to potem zapłon ustaw i tyle.Jeśli nie pomoże to podjedz na szrot i kup przepustnice ale poproś że jak nie pomoże to przywieziesz z powrotem,może się zgodzą.
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
-
- Nowicjusz
Panowie co do przepływki to mam drugą z poprzedniego GTI.Chodzi mi o to ze ta z tamtego golfa to ma klapke tak luzno chodzaca nawet jak trzese ta przepływką to klapka stuka tak lata swobodnie a ta od golfa co teraz mam ta jak nia trzese to klapka nie lata tak jak w tamtej dopiero pakcem musze ją ruszac ale nie czuje zadnych oporów.Popsikalem wd40 w te łozyska i zostawilem na noc i jest tak samo.Węze od dolotu powymienialem bo były sparciałe i dalej faluje obrotami.Musze jeszcze zapłon ustawic bo jest zapieczony na amen.Ogólnie autko odpala bez problemu nawet w mróz tylko wolno spada z obrotów,spada na 1200 po chwili na 1000 a pozniej 900/850 i lekko podskakuje.Sprawdze jeszcze listwe wtryskowa bo mozliwe ze gumki daja lewe powietrze i wezyk od regulatora.Miał ktos podobny przypadek bo w dzisiejszych czasch jest ciezko i mało kasy a niechce wymieniac wszystkiego po kolei i szukac przyczyny.
-
- Nowicjusz
Fotki z vag coma moge przesłac na maila bo tutaj jest cos nia halo
-
- Nowicjusz
Panowie w koncu rozkminilem temat z wolnymi obrotami,wiec przestawiłem lekko zapłon w lewą strone i teraz nie ma zamulen ,podszarpywania chodzi równo.Ale i tak nie ma przyspieszenia takiego jak wczesniej tak więc musiałem uwalic sobie przepływke.Pozostaje mi poszukac czegos na podmianke.
Temat wydaje mi się rozwiązany w tej kwestii.
Mozna temat zamknąc
Temat wydaje mi się rozwiązany w tej kwestii.
Mozna temat zamknąc