[mk3] Problem z silnikiem krokowym i sondom lambda silnik 2L

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

lenek5
Mały gagatek
Mały gagatek

[mk3] Problem z silnikiem krokowym i sondom lambda silnik 2L

Post autor: lenek5 » wt wrz 19, 2006 11:22

Witam mam problem niewiem co jest po odłączeniu silnika krokowego auto nadal chodzi tosamo z sądom lambda a niepowinno silnik 2.0 8v 2E ???Pomocy

Awatar użytkownika
Pinhead
Forum Master
Forum Master

Post autor: Pinhead » wt wrz 19, 2006 11:42

A czemu by miało nie chodzić normalnie ? Wiesz do czego służy ten silniczek krokowy ?

ps.
Kali pisać, analfabetyzm :panna:

=-Pinhead-=

lenek5
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: lenek5 » wt wrz 19, 2006 11:52

Po odłączeniu silnika krokowego na wolnych obrotach auto powinno zgasnąć tosamo z sądą lambda brak jakiejkolwiek reakcji . zprawdzałem na innym ałcie z tymsamym silnikiem ????

[ Dodano: Wto Wrz 19, 2006 11:56 ]
Acha 1.8 to nie pełny wtrysk , a silnik 2.0 2E nadal montowane w oktawkach :chytry: PS.(niebądz taki Miodek to nie jest forum dla poliglotów)

Awatar użytkownika
Pinhead
Forum Master
Forum Master

Post autor: Pinhead » wt wrz 19, 2006 12:18

lenek5 pisze:Po odłączeniu silnika krokowego na wolnych obrotach auto powinno zgasnąć
Bzdura. Nie ma powodu dla którego miał by zgasnąć o ile nie ma mrozu, silnik nie jest zimny a krokowiec ustawiony tak że minimalnie otwiera przepustnice. Nawet na mrozie i zimnym silniku by nie zgasł jeśli wyciągnoł byś wtyczke gdy krokowiec był ustawiony odpowiednio dla zimnego silnika. Silnik krokowy to nic innego jak odpowiednik ssania.
tosamo z sądą lambda brak jakiejkolwiek reakcji . zprawdzałem na innym ałcie z tymsamym silnikiem ????
No chyba sprawdzałeś skoro tak piszes, mnie się o to nie pytaj :)
A po odpięciu lambdy przejdzie po pewnym czasie na tryb awaryjny ale silnik będzie normalnie działał. Może mieć ciut podwyższone obroty ale to też nie jest reguła.
Acha 1.8 to nie pełny wtrysk , a silnik 2.0 2E nadal montowane w oktawkach :chytry:
Twój silnik być lepszy a mój być gorszy, rozumiem :goof:
PS.(niebądz taki Miodek to nie jest forum dla poliglotów)
Mówimy tu o zasadach pisowni na poziomie wczesnej szkoły podstawowej, Miodka bym w to nie mieszał. To jest analfabetyzm więc sie nie oburzaj że nazywa się rzeczy po imieniu.

=-Pinhead-=

malolat
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: malolat » wt wrz 19, 2006 14:49

a 1.8 to tez pelny wtrysk i bys o tym wiedzial jak bys poczytal zanim napiszesz. no i oczywiscie silnik po odlaczeniu zaworu dodatkowego powietrza, a bez lambdy to mozna spokojnie nawet pojezdzic do 80 :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”