Problemy z ustawieniem zbieżności
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość
Pojechałem na zbieżność zrobili mi , zmieniłem zawieszenie na -60 sprężyny + amorki, pojechałem po raz kolejny kazano mi najpierw wymienić sworzeń wachacza i poduszkę z łożyskiem na amorku - wymieniłem. Postanowiłem że pojadę na stację diagnostyczną gdzie również robią zbieżność i Pan mi powiedział że kątów mi nie ustawi ponieważ nie wie jakie powinny być przy obniżeniu - 60 że ustawia według książki na fabrycznym zawieszeniu (ale to nie jest naistotniejsze), co najlepsze powiedział mi że mam regulację na drążku tylko z prawej strony a z lewej nie ma i że mam wymienić cały drążek z końcówką (gdzie będzie regulacja) i dopiero do niego przyjechać bo inaczej nie da się ustawić zbieżności. Wyczytałem gdzieś na internecie że zbieżność wręcz powinno się ustawiać z prawej strony na jednej końcówce i teraz nie wiem co robisz. Mam nadzieję że mi pomożecie.
Pozdrawiam
DuDeK_sgn
Pojechałem na zbieżność zrobili mi , zmieniłem zawieszenie na -60 sprężyny + amorki, pojechałem po raz kolejny kazano mi najpierw wymienić sworzeń wachacza i poduszkę z łożyskiem na amorku - wymieniłem. Postanowiłem że pojadę na stację diagnostyczną gdzie również robią zbieżność i Pan mi powiedział że kątów mi nie ustawi ponieważ nie wie jakie powinny być przy obniżeniu - 60 że ustawia według książki na fabrycznym zawieszeniu (ale to nie jest naistotniejsze), co najlepsze powiedział mi że mam regulację na drążku tylko z prawej strony a z lewej nie ma i że mam wymienić cały drążek z końcówką (gdzie będzie regulacja) i dopiero do niego przyjechać bo inaczej nie da się ustawić zbieżności. Wyczytałem gdzieś na internecie że zbieżność wręcz powinno się ustawiać z prawej strony na jednej końcówce i teraz nie wiem co robisz. Mam nadzieję że mi pomożecie.
Pozdrawiam
DuDeK_sgn
-
- VWGolf.pl Killer
raczej dziwnie by to wyglądało! a kierownice jak ustawić prosto?DuDeK_SGN pisze:Wyczytałem gdzieś na internecie że zbieżność wręcz powinno się ustawiać z prawej strony na jednej końcówce
musi być regulacja może było tak zapieczone że stwierdził wymianę na nowe
Właśnie wgl nie było regulacji z gwintem. Postaram się zrobić może zdj. Nikt w swoim mk2 tak nie miał, że regulacja była tylko z prawej strony. Mój mechanik np. powiedział mi że to normalne i sie ustawia z jednej strony. Ja nie wiem jestem laikiem. Dopiero się wdrażam w te wszystkie sprawy. Dlatego się tym interesuje
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Dobry pomysł zrób foto.Chyba się zdziwicie.DuDeK_SGN pisze: Postaram się zrobić może zdj.
-
- VWGolf.pl Killer
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1443394.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak na forum elektroda. Regulacja tylko z prawej strony. Teraz nie wiem czy szukać osoby kompetentnej i czy mozna na jednej końcówce ustawiać zbieżność czy wymieniać cały drążek (gdzie nic się z nim nie dzieje, ale nie ma regulacji).
-
- VWGolf.pl Killer
to zależy co chcesz zrobić możesz regulować jednym drążkiem a jeśli kierownica będzie krzywo możesz ją przestawić na samej kierownicy ściągnąć i ustawić tak jak ma być! jeśli niema luzu to po co wymieniać a jak wybije się końcówka czy drążek to wymienisz na regulowaną
Tak też zrobię tylko zmylił mnie Pan na stacji diagnostycznej mówiący że nie da się ustawić tak zbieżności i muszę wymienić cały drążek. Dzięki za pomoc poszukam gdzieś indziej gdzie mi to ustawią
Z tym lewym drążkiem wszystko w porządku, takie były montowane w fabryce i tylko prawy był regulowany a zbieżność dało się ustawić . "Pan na stacji diagnostycznej" wydaje się mało kompetentny, regulację trzeba wykonać kręcąc prawym drążkiem a później przestawić kierownicę na wieloklinie aby odpowiadała jeździe na wprost jeżeli będzie taka potrzeba.
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Nie mów mu tego bo ci w przyszłości dowodu nie podbije.Witek.J pisze: "Pan na stacji diagnostycznej" wydaje się mało kompetentny