[MK1] Zmiana silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[MK1] Zmiana silnika
Cześć chce kupic Golfika I Cabrio(benzyna) i wstawic silnik TDI (od golfa3 lub 4) i mam do was specjalistów pytanko czy bede miec z tym duze problemy?? Znalazłem na allegro silnik za 4tys i mam okazje ściągnąć golfa za 500 euro i nie wiem czy jest sens pakować sie w koszta
Ostatnio zmieniony pt paź 06, 2006 16:20 przez Milosz84, łącznie zmieniany 1 raz.
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
Milosz84, jak dla mnie strata kasy. Przecież możesz kupić za tą kasę mk2 z 1.6 TD + IC takie cudo też ma kopa albo trochę dołożyć i kupić mk3 w TDi'ku. Jeżeli tak bardzo chcesz wsadzić TDi'ka do mk1 to będziesz musiał szykować dużo cierpliwości i $$$ bo napewno to się nie skończy na 10 tyśiącach.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
wszystko sie da zrobic, o ile Cie bedzie stac - to nie jest sama wymiana silnika - najlepiej miec całego dawce na swapa - dojdą tez problemy z własiwosciami jezdnymi itp - jak dobrze poszperasz to ktos kiedys robił swapa tdi do MK1, ale koszty bedą ogromniaste.
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB