na pompie 10mm i 216 chyba nie oczekujesz by jechało ? to nei balon ze lata na gorace powietrze potrzebne jest dobrze rozpylone paliwo -z małych wtrysków !marcinas1983 pisze:tak miałem i co z tego skoro auto i tak nie jechało... zrobienie boosta dość sporo opóźnionym kątem wtrysku nic nie daje... mimo 1.2 bara auto i tak nie jechało .ciepek pisze:o ile pamięc mnie nie myli miałes 1,2 bar od 2000 rpm na tdo 11 mało ???? to cos jak gt 2052
4500-5500 ale nei przy 130 ps tylko 250-300ciepek pisze:jesli wstanei szybciej to zdławi góre innej opcji nei ma
o jakiej górze my w dieslu mówimy?? 4-4.5 tys obr/min??
ciepek pisze:nei wiem po co motac hybrydy które nei wiedomo jak zdławia wydech i nikt nie okresli wydajnosci tego wynalazku
a juz wogóle nei rozumiem jak mozna dobierac jakiekolwiek turbo bez wyliczenia zapotrzebowania silnika na powietrze i max ładowania
tak masz strone wydechowa zaprojektowana do 90? 110 ps ? i co z tego chcesz wycisnąc ? chyba nie 200???marcinas1983 pisze:Jak to po co?? Mam wirnik części wydechowej jak i muszlę z A/R do tego silnika zaprojektowaną przez garretta jedynie zmienione koło kompresji na większe... to jest zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż pakowanie turbo zaprojektowane do innego silnika .
wieksze koło kompresji ...tzn jaka ma wydajnosc i jakie cisnieniu doładowania uzyskuje bez zwiekszania oporów wydechu ? i w koncu dla jakich mocy jest twoje nowe turbo ?
turbo dobiera sie z katalogu z przeprowadzonych obliczen a nie projektuje do silnika cos pomyliło ci sie ....
gt vnt 2052 jest dedykowane do 1,6-2.0 tdi na moce do 220-230 ps wiec po co bawic sie w druciarstwo skoro za 200 zł sa gotowce???