![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
to akurat nie ma znaczenia jesli chodzi o te odgłosy byc moze masz za bardzo napięty pasek sprawdz go powinienes swobodnie go przekręc o kąt 90 st http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d76 ... 6c83e.html jeszcze jest jedna opcja osłabione łozysko na wałku rozrzadu te własnie od strony koła zębategoczarny22 pisze:ola nie byly ustawione wlsciwie wedlug tych punktow skazujacych
Pwiem ci ze jak by to byl " tylko " napinacz to ja bym sie bardzo cieszy mimo straty tych pieniedzy na napinacz z checia kupie jeszcze jeden taki wlasnie lepsiejszy za 70zl tylko zeby tto bylo to a nie jakies lozyska w rozrzzadzie gdzie musial bym rozkladac caly silnik na czesciTAZ pisze:Wcale się nie zdziwię jak to będzie napinacz. Nawet nowe napinacze siadają od źle napiętego paska ale da się to zareklamować i 6 na 10 reklamacji firmy uwzględniają. Sam miałem to samo i zmieniłem napinacz na SKF (76zł). Objawy ustąpiły i było cichutko.
u mnie tez to przypomina buczenie tylko w przeciwienstwie do ciebie mam teraz dosc luzny pasek wiec jesli masz to samo co ja pewnie nie pomoze luzowaniemaro pisze:czarny22, wiesz mnie sie wydaje ze mam za mocno wlasnie napiety pasek, a ten dzwiek jest tylko na cieplym wlasnie, na zimnym jest cichutko, ale u mnie to jest bardziej takie buczenie zmieniajace dzwiek w zaleznosci od obrotow silnika, ja jutro tez sprawdze ta rolke, naszczesci mam jeszcze stara to ja zaloze i zobaczymy
tylko rób to z głowa i nie przestaw sobie rozrządu przy naciąganiu moze się przestawic przypadkiem nie obracaj kołem zębatym od wałka rozrządu jeśli nie będziuesz miał skręconego napinacza (rolki)maro pisze:a rolke, naszczesci mam jeszcze stara to ja zaloze i zobaczymy
plastikowa ?? a jak ona wyglada u mnie normalnie pocalosci tak ja na nai patrze jest metalowa czy to chodzi o jakies bebechy w srodku ?? wyglupilemmsie troche po trzeba byo wziac porzadna rolke a nie jakas tam za 45zldziejo pisze:90st z lekkim oporem !!!!!!!!!! jesli chodzi o rolke, może załozyli ci plasikowa one cholernie hucza i to od nowościtylko rób to z głowa i nie przestaw sobie rozrządu przy naciąganiu moze się przestawic przypadkiem nie obracaj kołem zębatym od wałka rozrządu jeśli nie będziuesz miał skręconego napinacza (rolki)maro pisze:a rolke, naszczesci mam jeszcze stara to ja zaloze i zobaczymy
jestes samokrytyczny ! ale to prawda ja za rolkę SKF 85 zł i cisza jak makiem zasiał ! orginalna rolkę miałem plasikową tzn obudowa prowadzenie paska też plastik (TWORZYWO SZTUCZNE )czarny22 pisze:wyglupilemmsie troche po trzeba byo wziac porzadna rolke a nie jakas tam za 45zl
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 71 gości