Wspomaganie nie działa na zimnym silniku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam problem ze swoim golfikiem.na zimnym silniku wspomaganie mi nie dziala .Muszę przed ruszeniem kręcić kierownicą max w lewo i max w prawo i po chwili jest już ok.Auto postoi kilka godzin i problem znow występuję.Ilość płynu jest w porządku,pisków żadnych nie słychać od pompy.Mechanik nic nie zauważył.Powiedział tylko" to może pompa ". Proszę o opinię
-
- VWGolf.pl Killer
Przy okazji wymień olej do wspomagania na ORI ....
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Miał ktoś podobny problem????Pompa żadnych dzwięków nie oddaję i występuję to tylko na zimnym silniku
- sidewind76
- Użytkownik
wymień olej i będzie oki
Od nieba dzieli nas tylko 9 milimetrów...
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
Też mam takie objawy, gdy temperatura otoczenia spada poniżej 0st.C. Stało się to po tym, jak wymieniłem płyn od wspomagania i przewód wspomagania. Zalany niby zielonym Febi. Mam zamiar wymienić płyn na ori i zobaczymy czy pomoże
jak wymienisz napisz czy coś to dalo.nie wiem już w czym może być problem ;/
Skoro po paru przekręceniach kierą wspomaganie działa to może się zapowietrza układ jakoś? Własnie kręceniem się odpowietrza.
Próbałem odpowietrzyć.włączyłem silnik odkręcilem zbiornik od płynu i kręciłem kierownicą prawo/lewo.może coś zle robiłem?
Na wyłączonym silniku się początkowo odpowietrza... Powinno się też podnieść przy tym przód auta, żeby koła wisiały. Butelka płynu poniżej 3 dyszek. Wymiana w miarę łatwa.
Jak nie pomoże pompa do sprawdzenia i wszelakie uszczelnienia. Coś mechanicznego z układu kierowniczego nie zakleszcza się?
Jak nie pomoże pompa do sprawdzenia i wszelakie uszczelnienia. Coś mechanicznego z układu kierowniczego nie zakleszcza się?
Co takiego ?kazik1906 pisze:mam zielony i niby taki ma być
Od kiedy to olej dobiera się po jego kolorze ?
Tak jak Haki napisał - Ori