![grrr :grrr:](./images/smilies/grrr.gif)
[ Dodano: Sro Wrz 20, 2006 10:07 ]
A jeszcze dodam że to 1,8 ABS 93' 240000km przejechane podobno czekam na jaką kolwiek poradę!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ten luz, o którym pisze robi się w głowicy, a z tego co wiem to nikt nie robi nadwymiarowych popychaczy. Także jak masz za dużu luz to olej ucieka po ściance popychacza i w popychaczu panuje za małe ciśnienie. Jeżeli to jest to, no to głowica do wymiany albo się przyzwyczaj.postry pisze:Panowie wielkie dzieki za rade i sorki za niedociągnięcia "nowicjusz"!!Ale z tego co z waszych porad zrozumiałem to muszę poczekać na odpowietrzenie popychaczy??I jakby co w jaki sposób można zlikwidować ten luz na popychaczach (jest to mozliwe) i czy jakość oleju ma znacznie bo umnie wlany jest jakis nie markowy 15W40??
Z samego rana wstałem i popsikałem ale hałas nie ustałPawelP pisze:Eksperyment na terkotanie paska:
Powiem tak - weź WD 40 popsikaj trochę na zemby paska ale tak trochę tylko - jak się zrobi cicho to znaczy że to pasek. Jeśli terkotanie jest takie metaliczne i po odchyleniu osłony paska słychać wyraźnie to musi być to. Eksperyment z WD 40 nie powinien zaszkodzić
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 47 gości