Co kupić - benzynę, diesla a może LPG?
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Re: Co kupić - benzynę, diesla a może LPG?
Dokładnie. Nie prędkość tutaj ma znaczenie a obroty, jak ktoś zamyka budzik na zimnym, to jest idiotą, ale jak ktoś delikatnie operuje gazem i nie kręci wyżej jak 2,5k obrotów to nic się nie stanie. Niektórzy popadają w paranoję.
nie ma ogrzewania przez pierwsze 5-7kmsliwa404 pisze:ale jak ktoś delikatnie operuje gazem i nie kręci wyżej jak 2,5k obrotów to
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
Dziwne bo mam do pracy 7km i zawsze mam pod firmą temperaturę robocza a w połowie drogi juz leci ciepło.
Może masz zamontowany jakiś dodatkowy układ dogrzewający o którym nie wiesz. Moje dwa, w sumie 3 z T4ką VP potrzebują wieków aby osiągnąć temp. roboczą zaś CAY (na CR`ach) nawet dwóch wieków.
Właśnie tymi spalinami chyba najlepiej się grzeje, szkoda, że nie ma takiej opcji w VP. Zauważyłem kiedyś, że PD szybciej się nagrzewają i to właśnie dlatego chyba. Ale też nie każdy miał chłodniczkę spalin zdaje się, bo to o nią raczej chodzi, sam EGR to raczej niewiele daje.kw pisze:płyn (a przez to kabina) nagrzewa się przez EGR i to jest najlepsze rozwiazanie (jak nie ma webasto) bo płyn nie odbiera ciepła silnikowi tylko wykorzystuje energię spalin
Ja mam 5 i przy 2200 mam 105km/h, przy tych samych obrotach na skrzyni 6 skoro jest 25km/h wiecej jak na szrzyni 5 to predkosc max tez bedzie o 25km/h wieksza?kw pisze:Jak masz skrzynie 6 to możesz osiągnąć 130km nie przekraczając 2200 obrotów
ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm
A ja po ponad 6 latach przygody z dieslem...
...jednak pozostanę przy TDI i po ajm będę szukał asz/arl i do tego oczywiście +
...jednak pozostanę przy TDI i po ajm będę szukał asz/arl i do tego oczywiście +
GTB...
- daniel.wwe
- TDI PoweR
-michau-, bdb decyzja nie ma to jak klekocik. Ja jak bede zmienial to tez na klekota tylko ze AWX + jakis programik
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”
są w układzie chłodzenia 3 świece które ogrzewają dodatkowo płynsliwa404 pisze:Dziwne bo mam do pracy 7km i zawsze mam pod firmą temperaturę robocza a w połowie drogi juz leci ciepło.
Ludzie !!
Te świece dogrzewają płyn W GŁOWICY !!
Chodzi o to aby zimny diesel jak najszybciej nabrał kultury pracy (wyrównanie obrotów po rozruchu zimnego diesla) a przede wszystkim znacząco ograniczył emisję spalin nim silnik złapie temp. roboczą.
Chodzi o to aby zimny diesel jak najszybciej nabrał kultury pracy (wyrównanie obrotów po rozruchu zimnego diesla) a przede wszystkim znacząco ograniczył emisję spalin nim silnik złapie temp. roboczą.
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
i podobno też chodzi o równomierne nagrzewanie się głowicy . i tutaj małe ale ,świece mimo że mogą być sprawne ,trzeba je co jakiś czas wymieniać na nowe. u mnie mimo że działały ( ori beru ) to nie do końca były sprawne ,grzały ale słabo . po wymianie je na nowe(febi 3szt 60zł w 2014r kupione ) ,silnik od razu lepiej się rozgrzewał.
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
Czyli szybciej sie nagrzeje silnikPiasek pisze:Ludzie !!
Nie sądzę że mają na to jakikolwiek wpływ gdyż jak pisałem jestem wieloletnim posiadaczem i użytkownikiem ALH gdzie też są te świece podgrzewające płyn. Auta takie miałem 2, i w obydwu żadnego wpływu na szybkość grzania silnika nie miały - dopóki silnik nie poszedł w jazdę, nie dostał obciążenia itp pyrkocąc sobie wskaźnik z białego pola nie wyłaził.