Mk4+gwint i łącznik stabilizatora
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- michaltrzebnica
- Ma gadane
po zmianie kol na zimowe zaczal sie moj problem. na letnich 17 i niskim profilu nawet na mega glebie nic nie tarlo. delikatnie przy skrecie w lewo czasami.. zmienilem na 15 z zimowkami, podnioslem gwint do gory na max i jest tragedia. na prostym polos trze o stabi, ale tylko z prawej strony. dodam ze stabilizator jest wymieniony na jakis "sportowy" . mial ktos podobna sytuacje ?
edit : wszystko wiem, winny jest stabilizator. jezdzil ktos bez ?
michaltrzebnica, ja
na gwincie czuc róznice z i bez ale jak nie masz stabi z 4x4 mozesz tego wywalic
pogorszy się stabilność auta w zakrętach poprostu jak weźmiesz zakręt na 2biegu to zacznie mielić te wewnętrzne a przy stabi trakcja jest większa
ale naprawdę przy gwincie to bez różnicy i tak masz diesla ;p
na gwincie czuc róznice z i bez ale jak nie masz stabi z 4x4 mozesz tego wywalic
pogorszy się stabilność auta w zakrętach poprostu jak weźmiesz zakręt na 2biegu to zacznie mielić te wewnętrzne a przy stabi trakcja jest większa
ale naprawdę przy gwincie to bez różnicy i tak masz diesla ;p
VR6-->drze się nie do wytrzymania, w ogóle nie jedzie, trzepie, a jeźdzę jak *#cenzura#*, cała wypłata na benę w jedną noc
poda mi ktoś nazwy zawieszeń które maja mocowania pod długie łączniki? Mam takie od s3.
Wiem , że ap ma takie.
Wiem , że ap ma takie.
TOLEDO ----> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=562978" onclick="window.open(this.href);return false;
- daniel0098
- Nowicjusz
Re: Mk4+gwint i łącznik stabilizatora
michaltrzebnica pisze:po zmianie kol na zimowe zaczal sie moj problem. na letnich 17 i niskim profilu nawet na mega glebie nic nie tarlo. delikatnie przy skrecie w lewo czasami.. zmienilem na 15 z zimowkami, podnioslem gwint do gory na max i jest tragedia. na prostym polos trze o stabi, ale tylko z prawej strony. dodam ze stabilizator jest wymieniony na jakis "sportowy" . mial ktos podobna sytuacje ?
Miałem ten sam problem, uciąłem końcówki stabilizatora i auto mogło pójść niżej, nic nie ściąga, przy glebie stabi jest zbędny ;D
Witam, mam golfa IV 1.6 16v. niedawno kupiłem KW var 1 i zamierzam to składać na wiosnę. PONOĆ w 1,6 i 1,4 zmiana stabi nie jest konieczna, ale są różne opinie, ktoś się wypowie?
- driVWer
- Forum Master
- Kontakt:
Zobacz czy masz półoske prawą grubszą od lewej
Moja golfina mk2 GT SPECIAL 1.8RP: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=356964&start=0
Już pewien użytkownik z 1.6 mi odpowiedział w PW. stabi konieczny. teraz pytanie... jakie łączniki do tego stabilizatora. seryjne nie wystarczą?
- eGabeleXxX
- Użytkownik
- eGabeleXxX
- Użytkownik
Delikatnie wygięty został, bo podobno stabi z S3 jest troszkę węższy, ale niech ktoś to potwierdzi .
Na tych zwyklych ori plastikach tez mozna jezdzic, pasuja bez wiekszych kombinacji.
KoJ@K, ale z tego co pamiętam to prawy na lewo a lewy na prawo lepiej pasują
VR6-->drze się nie do wytrzymania, w ogóle nie jedzie, trzepie, a jeźdzę jak *#cenzura#*, cała wypłata na benę w jedną noc
Tego nie wiem (nawet nie wiem czy one się różnią), nie próbowałem. Dawałem normalnie tak jak były stronami i jeżdżą.